2024 19 balandžio

Ir naujieji metai neatnešė bent taško

Po pertraukos atsinaujino Lietuvos ledo ritulio čempionatas. Sekmadienį pirmąsias naujų metų rungtynes žaidė Elektrėnų „Energijos–Geležinio vilko“ ir Elektrėnų–Klaipėdos „Energijos hockey–Klaipėdos“.

Tai buvo ketvirtoji šių ekipų akistata pirmenybėse, ir ketvirtą kartą stipresni buvo favoritai – „Energijos–Geležinio vilko“ ledo ritulininkai – 5:1.

Nepaisant pirmajame kėlinyje turėtos žaidybinės persvaros ir 19 metimų, įvarčio „Energijai–Geležiniam vilkui“ pelnyti nepavyko.

Situacija varžovų naudai pasikeitė antrajame kėlinyje. 29-ąją ir 30-ąją min. į jungtinės ekipos vartus įskriejo du rituliai, o artėjant antrajai pertraukai – ir trečią kartą prie „Energijos hockey–Klaipėdos“ vartų užsidegė raudona šviesa.

Paskutiniajame trečdalyje elektrėniškiai pelnė dar du įvarčius ir padidino persvarą iki 5:0.

Garbės įvartį, likus žaisti dvi su puse minutės, pasiekė klaipėdietis Ilja Michalevičius.

Rungtynių scenarijus buvo gana panašus į prieš tai vykusią šių šešetukų akistatą. Tąkart po pirmojo kėlinio buvo 0:0, po antrojo – 3:0, trečiajame kėlinyje elektrėniškiai pirmavo 5:0, o dviejų miestų ekipa buvo sušvelninusi rezultatą 1:5. Skirtumas tik tas, kad gruodžio 13-ąją „Energijos-Geležinio vilko“ vyrai, pasiekę dar du įvarčius, šventė pergalę 7:1.

Sekmadienį patirta nesėkmė buvo 13-oji jungtinei komandai po tiek pat rungtynių.

Rungtynių statistika

„Energija hockey-Klaipėda“ – „Energija-Geležinis vilkas“ 1:5 (0:0, 0:3, 1:2).

Įvarčiai: 29 min. A. Gaidauskas („Energija–GV“) 0:1; 30 min. K. Krasilnikovas („Energija–GV“) 0:2; 37 min. R. Plepys („Energija–GV“) 0:3; 47 min. R. Plepys („Energija–GV“) 0:4; 56 min. A. Gaidauskas („Energija–GV“) 0:5; 58 min. I. Michalevičius („EH-Klaipėda“) 1:5.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *