2024 19 balandžio

Pailsėjęs L. Kancius vėl kibo į akmenis, smėlynus – atvažiavo devintas

Po poilsio dienos Dakaro ralio dalyviai stojo prie starto maratoniniame, dviejų dienų greičio ruože. Sekmadienį klaipėdiečio Laisvydo Kanciaus laukė 471 km greičio ruožas ir dar 267 km pervažiavimo.

Mūsų keturratininkas, distancijoje sugaišęs net 7 val. 51 min. 5 sek., užėmė devintą vietą tarp likusių 13 (iš 16) dalyvių.

L. Kancius nuo nugalėtojo argentiniečio Manuelio Andujaro atsiliko 1 val. 53 min. 25 sek.

Kiek sparčiau judėjo klaipėdiečio komandos („Story Racing“) draugas čekas Tomašas Kubiena, finišą pasiekęs 14 min. greičiau nei lietuvis, tačiau rikiuotėje buvo greta – aštuntoje vietoje.

Akivaizdu, kad L. Kancius važiavo atsargiai, nes po šios dienos lenktynių, pagal lenktynių taisykles, prie jo žirgo negali prisiartinti mechanikai. Todėl klaipėdietis judėjo taip, kad technika išlaikytų dvi dienas.

Paradoksas, tačiau bėda ištiko dar tik važiuojant į starto vietą. Gerai, kad lenktynininkas rado išeitį.

Kaip po finišo pasakojo L. Kancius, šios dienos trasą sunku pavadinti greičio ruožu. „Sunkoka dienelė buvo, bet svarbu, kad esu finiše. Labai sunkus greičio ruožas buvo. Pirmus 300 km – akmuo ant akmens buvo. Labai išvargino. O technika, išskyrus vieną problemėlę, kaip ir viskas gerai. Važiuojant į startą ir likus 10 km nukrito ratas – būna ir taip. Nuo visų kitų ratų nuėmiau po vieną veržlę ir uždėjau galinį ratą. Tai dabar yra keturi ratai ir visi pritvirtinti trimis veržlėmis. Kartas po karto patikrinau – laikė. Vakar teisėjams teikėme ratus, padangas, kad sužymėtų. Gal nepriveržėme po to. Negaliu atsakyti, kodėl taip nutiko. Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi“, – pasakojo L.Kancius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *