2024 16 balandžio

L. Kancius tapo Lietuvos sporto istorijos dalimi

Klaipėdietis Laisvydas Kancius keturračiu įveikęs pragarišką Dakaro ralį, tapo ne tik pirmuoju Lietuvos keturratininku, rungtyniavusiu šiose varžybose.

Iš Kelmės rajono kilęs lenktynininkas taip pat tapo ir pirmuoju lietuviu, pasiekusiu finišą šia transporto priemone.

Paskutiniajame – 12-ajame etape L. Kancius užėmė aštuntą vietą, 449 km trasą (greičio ruožas buvo 202 km), įveikęs per 3 val. 33 min. 33 sek. Nuo etapo nugalėtojo italų kilmės argentiniečio Pablo Coppetti lietuvis atsiliko 22 min. 3 sek.

Klaipėdietis po finišo pasakojo, kad teko sustoti ir apie 10 min. tvarkyti keturratį, tačiau nieko rimto nebuvo nutikę. O paskutiniai kilometrai buvo sunkūs – norėjosi greičiau pasiekti finišą.

Galutinėje įskaitoje Lietuvos keturratininkas, iš viso Dakaro ralio etapuose užtrukęs 73 val. 11 min. 34 sek.,  užėmė septintą vietą.

Absoliučiu nugalėtoju keturračių (jie dar buvo skirstomi pagal variklių galingumą į dvi klases) lenktynių nugalėtoju tapo argentinietis Manuelis Andujaras – 60 val. 28 min. 29 sek. Čilietis Giovanni Enrico atsiliko 33 min. 44 sek.

L. Kancius M. Andujarui pralaimėjo 12 val. 43 min. 5 sek.

Anot klaipėdiečio, po pokalbių su varžovais motociklininkais ir keturratininkais , kurie Dakaro ralyje važiavo ne pirmą kartą, visi tvirtino, kad per pastaruosius trejus metus šis ralis buvo ypač sunkus.

L. Kancius antroje Dakaro ralio dalyje turėjo įvairių smulkių problemų su ketturačiu. Bendru sutarimu su komandos mechanikais jis turėjo rinktis technikos tausojimo taktiką ir paskutiniuosius Dakaro greičio ruožus važiuoti itin atsargiai.

Vėliau buvo surengta apdovanojimų ceremonija. L. Kancius buvo apdovanotas medaliu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *