2024 27 liepos

LCC TU komandos korekcijas lėmė studijų pažangumas

LCC Tarptautinio universiteto moterų krepšinio komandoje nemažai permainų. Ekipą paliko baltarusė Marija Anufrienko, islandė Eyglo Kristin Oskarsdottir ir gruzinė Ana Kavtaradzė.

Jas pakeitė 16-17 metų mergužėlės iš Panevėžio sporto gimnazijos, Klaipėdoje gyvenusios, žaidusios ir susituokusios Rimos Jucytės-Daunienės auklėtinės: 16-metė Viltė Andrunavičiūtė (kilusi iš Panevėžio r., Velžio), 17-metės – plungiškė Evelina Razgutė, anykštietė Ema Januškevičiūtė.

Anot LCC TU ekipos stratego Viliaus Stanišausko, baltarusė M. Anufrienko nepateisino vilčių. Atsisveikinimo akimirka atėjo greičiau ir dėl to, kad ji nėra šios aukštosios mokyklos studentė.

Su Islandijos jaunių rinktinėje žaidusia E. K. Oskarsdottir ir gruzine A. Kavtardze situacija kiek kitokia. LCC TU vadovybė neleido joms atstovauti krepšinio komandai, nes sušlubavo krepšininkių studijų pažangumas. Šiame universitete svarbiausia būti geru studentu, o kitos pramogos yra svarbios, tačiau antraeilės.   

A. Kavtaradzė susikrovė sportinį krepšį ir pasiprašė vietos „Neptūno“ moterų komandoje, į kurią ji buvo priimta.

Komandos naujokes V. Stanišauskas gerai pažįsta, merginos žaidė jo vadovaujamoje Lietuvos jaunių rinktinėje. Kaip ir neseniai į LCC TU ekipą priimta panevėžietė Vestina Keburytė, uostamiesčio ekipos debiutantės V. Andrunavičiūtė, E. Razgutė, E. Januškevičiūtė kovojo Panevėžio „Naftėno“ ekipoje. Pagal Lietuvos krepšinio federacijos nuostatų dvigubos licencijos punktą, jos galės atstovauti dviems komandoms, nes „Naftėnas“ žaidžia žemesniame – B divizione, kurio pirmenybės sustabdytos paskelbus karantiną.

LCC TU ekipa yra pralaimėjusi visas devynerias rungtynes. Šios dienos klaipėdiečių varžovės – tokios pat vargo bitės. „Kibirkšties-VKM“ krepšininkės nė karto nelaimėjo per vienuolika susitikimų. Penktadienį viena iš šių komandų įsirašys pirmą pergalę.

V. Stanišauskas įsitikinęs, kad jei ne lyderės Lauritos Jurčiūtės trauma, studenčių taupyklėje būtų bent viena pergalė.

Treneris sulaukia iššūkio po iššūkio. Po to, kai susižeidė L. Jurčiūtė, kryžminiai kelio raiščiai plyšo ir iki sezono pabaigos komandai padėti negali ir Beata Staponaitė.

Per likusias sausio dienas LCC TU penketuko laukia varžybų maratonas: 19 ir 29 d. – su Vilniaus „Kibirkštimi–MRU“, 22 d. – su Klaipėdos „Neptūnu“, 26 d. – su Vilniaus „Kibirkštimi–VKM“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *