2024 27 liepos

J. Ryvkinas: „T. Labukas nusipelnė savo šanso“

„Lietuvos čempionatas parodė, kad yra vaikinų, į kuriuos anksčiau neatkreipdavau dėmesio, kurių su manim anksčiau nebuvo, tačiau kurie yra verti būti nacionalinėje komandoje“, – sakė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinass, turėdamas „Akmenės“ gretose įvarčius štampuojantį klaipėdietį Tadą Labuką ir „Dainavos“ ekipos lyderiu tapusį Vytautą Lukšą.

T. Labukas ir V. Lukša savo karjeras pradėjo vienoje Alytaus futbolo mokyklos grupėje. Vėliau juos likimas suvedė į tuometinius „Trakus“, o dabar ir į salės futbolo nacionalinę rinktinę. Nenuostabu, kad ir šiandien yra geri draugai.

„Labai džiaugiuosi dėl šio iškvietimo, nes atstovauti Lietuvos rinktinei man visada buvo didelė garbė“, – netikėta proga buvo patenkintas T. Labukas.

„Noriu pabrėžti, kad mums labai svarbūs žaidėjai, kurie vasarą galės koncentruotis tik į salės futbolą. T. Labukas turi milžinišką patirtį, sugebėjęs aistrą futbolui išsaugoti iki šių dienų. Niekada nežiūriu į žaidėjo pasą – žiūriu, ar futbolininkas gali sustiprinti komandą, ar ne. Šiuo atveju nusprendžiau, kad jis savo šanso nusipelnė“, – akcentavo specialistas iš Ukrainos.

Ekipos vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas į stovyklą pakvietė 15 kandidatų (12 aikštės žaidėjų ir 3 vartininkus), tarp kurių nebus kapitono Justino Zagursko – šis prieš pat išvyką patyrė traumą.

Pirmą kartą į kandidatų būrį pateko klaipėdietis vartininkas Žymantas Butkus. Prano Ivaškevičiaus grupėje pirmąsias futbolo abėcėlės raides išmokęs futbolininkas, keleriems metams buvo išvykęs į Norvegiją, o grįžęs į Lietuvą mėgėjų varžybose save matė puolėju, mušančiu įvarčius.

Tačiau laikui einant Ž. Butkus vėl užsimovė pirštines ir stojo tarp virpstų. O vėliau sulaukė gargždiškių kvietimo atstovauti „Gargždų pramogoms“.

Trečiajam iš klaipėdiečių – Aurimui Skurdeliui, vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėlius tarsi kasdienybė. Iš Šilutės kilęs futbolininkas yra nuolat kviečiamas į šalies salės futbolo komanda.

Debiutantais pasipildžiusi Lietuvos salės futbolo rinktinė laikys du kontrolinius testus Nyderlanduose – Zeisto mieste sausio 25 ir 26 dienomis susikaus su šios šalies nacionaline komanda.

„Šios stovyklos pagrindinis tikslas – įvertinti žaidėjų pajėgumą, kai jie yra pačiame čempionato įkarštyje. Su Juodkalnija žaidėme praktiškai neturėdami žaidybinės praktikos. Šįsyk tuo skųstis tikrai negalėsime, – akcentavo J. Ryvkinas. – Galiu pasakyti, kad mums pasisekė, jog turėsime galimybę pasivaržyti su labai greita, techniška ir šiuolaikinį salės futbolą demonstruojančia komanda. Nyderlandų rinktinėje netrūksta natūralizuotų žaidėjų, kurie į žaidimą įneša dar daugiau įvairovės. Be abejo, stengsimės žaisti dėl pergalių, tačiau tuo pačiu suteiksime galimybę pasirodyti visiems“, – pasakojo J. Ryvkinas.

Į Nyderlandus išvyko

Vartininkai: Žymantas Butkus, Ernestas Macenis, Egidijus Žagaras.

Aikštės žaidėjai: Tadas Labukas, Aurimas Skurdelis, Mantas Makutunovičius, Albertas Voskunovičius, Artūras Juchno, Lukas Sendžikas, Vladimiras Derendiajevas, Genaras Samsonikas, Vytautas Lukša,  Edgaras Baranauskas, Benas Spietinis, Kirilas Levšinas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *