2024 27 liepos

M. Jackus: „Pandemija griauna varžybas, sugriovė ir sezono pabaigtuves“

Į futbolo entuziastų repliką, kad Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacija (KLFF) dvejus metus neberengia geriausių Vakarų regiono komandų, futbolininkų, trenerių ir kitų pasižymėjusių futbolui žmonių pagerbimo, sureagavo federacija, o jos direktorius Modestas Jackus atsiuntė platų atsakymą.

„Smagu, kad Klaipėdos miestas pagaliau turi tikrą sporto naujienų portalą „Klaipėdos sportas“, kuriame galime sekti aktualias, svarbias sporto naujienas beveik realiu laiku. KLFF maloniai bendradarbiaus su „Klaipėdos sportu“ ir visada atsakys į pateikiamus klausimus bei tuo pačiu kartu spręs Klaipėdos miesto ir regiono futbolo problemas, – pasidžiaugęs nauju internetiniu „Klaipėdos sporto“ puslapiu, direktorius M. Jackus pasistengė atsakyti į futbolo mėgėjų repliką. – KLFF palaipsniui siekia plėsti savo veiklą, tiek kasmet į metinį varžybų planą įtraukdama naujas varžybas, tiek ir vykdama įvairius kitus projektus ar akcijas. KLFF Valdyba aktyviai ieško būdų, kad tos veiklos būtų plečiamos visame Klaipėdos regione ir būtų atstovaujamas ne tik Klaipėdos miestas, bet ir visos kitos savivaldybės ir tas atstovavimas būtų visais klausimais.

Vienas iš sprendžiamų klausimų ir sezono uždarymo švenčių klausimas. Visos dabartinės su pandemija susijusios aplinkybės verčia ieškoti dar naujų išeičių. Ankstesniais metais tos šventės buvo siejamos su Klaipėdos futbolo klubu, tai užkliūdavo kitiems regionams. Vėliau, kurį laiką, jos iš viso nerengiamos, o nuo 2017 metų buvo siekiama jas atgaivinti bei pagal aplinkybes rengti vis kitame mieste. Tais metais „Palangos“ futbolo klubui laimėjus 1-osios lygos pirmenybes, uždarymo šventė rengta Palangoje, kur kartu su Lietuvos futbolo federacija buvo apdovanojome tiek „Palangos“ komanda, tiek ir pagerbti bei apdovanoti daugelio Klaipėdos regiono futbolo klubų ar mėgėjų komandų vadovai, kurie mažiausiai bent penkis metus skyrė savo veiklos atitinkamiems futbolo klubams.

2018-ųjų šventė organizuota Klaipėdoje ir susieta su salės futbolu – buvo pagerbti nusipelnę futbolui asmenys ir apdovanoti geriausi tų metų Klaipėdos regiono futbolo žaidėjai, treneriai ir kiti asmenys bei vykdytos parodomosios rungtynės tiek tarp Klaipėdos regiono moterų komandų, tiek tarp vyrų rinktinių.

Deja, 2019 metai Klaipėdos futbolui įvairiais klausimais buvo žingsnio atgal metai, o ir iš ankstesniųjų švenčių sulaukta įvairių atsiliepimų. Tai lėmė sprendimą nerengti 2019 metų atskiros šventės, o prisidėti prie Gargždų „Bangos“ futbolo klubo, iškovojusio vietą LFF A lygoje, trenerių bei vadovų pagerbimo ir apdovanojimo „Bangos“ klubo organizuotoje šventėje bei prie Kretingos „Minijos“ futbolo klubo, kuris žengė žingsnį į LFF 1-ąją lygą, veiklos.

Mąstant apie 2020 metų šventę, KLFF Valdyba buvo išsikėlusi tikslą, išvengti ankstesnių metų klaidų ir pasitvirtinti visą geriausių metų futbolininkų, trenerių ir kitų asmenų pagerbimo tvarką (numatant tiek visas nominacijas, tiek geriausiųjų išrinkimo tvarką, tiek prizų dydžius ir panašius klausimus). Šiuos klausimus buvo numatyta išdiskutuoti net su visais KLFF nariais, mat kiekvienas klubas turi savo nuomonę bei pasiūlymų šiuo aspektu. Ir taip būtų bandoma nusimatyti Klaipėdos regiono uždarymo švenčių visą tvarką, kuri užkirstų kelius įvairios interpretacijoms bei taip sumažintų nepasitenkinimą išreiškiančiųjų skaičių.

Deja, tiek pandeminė situacija, tiek ir KLFF Valdybos narių bei KLFF vadovų asmeninės aplinkybės įtakojo, kad šie sprendimai užtruko kiek ilgiau nei buvo numatyta, tačiau jau artimiausiu metu sieksime visą Klaipėdos regiono futbolo bendruomenę supažindinti su priimtais sprendimais.

Ir artimiausiu metu sprendimai bus priimti ne tik šiuo klausimu, bet ir visos KLFF veiklos mastu – tiek visą regioną apimančiomis varžybomis ir jų sistema, tiek infrastruktūros gerinimo klausimais, tiek įvairiais kitais projektais.

Tad vardan Klaipėdos regiono futbolo ir toliau plėsime bendradarbiavimą su įvairiais futbolo klubais, regiono savivaldomis bei kitomis organizacijomis.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *