2024 20 balandžio

Austrijoje B. Mickų valdė ir džiaugsmas, ir apmaudas

Šeštadienį klaipėdietis Benediktas Mickus dalyvavo pirmosiose šių metų varžybose, vykusiose Austrijoje – „Indoor Track & Field Vienna Meeting 2021“.

Mindaugo Krakio auklėtinis 800 m nubėgęs per 1 min. 50,11 sek. pasiekė asmeninį uždarų patalpų rekordą, Klaipėdos rekordą ir geriausią Lietuvos žiemos sezono rezultatą.

Austrijoje, tose pačiose varžybose, B. Mickus trečius metus iš eilės gerino savo asmeninį, taip pat Klaipėdos rekordą.

Bendroje įskaitoje klaipėdietis su austru Raphaeliu Pallitschu pasidalijo 6-7 vietomis tarp 20 dalyvių.

Nugalėjo Jamie Webbas iš Didžiosios Britanijos – 1 min. 46,95 sek. Antras buvo Thijmenas Kuipersas iš Nyderlandų – 1 min. 47,42 sek., trečias – Abedinas Mujezinovičius iš Bosnijos ir Hercegovinos – 1 min. 48,32 sek.

Visą dieną Klaipėdoje lyg ant adatų sėdėjęs B. Mickaus treneris M. Krakys teigė, kad šis auklėtinio pasirodymas teikė džiaugsmo, nors buvo ir apmaudžių akimirkų.

„Benui pritrūko vos sekundės iki normatyvo, kuris leidžia dalyvauti Europos uždarų patalpų čempionate. O jau jame būtų galima siekti kelialapio į olimpines žaidynes. Tačiau tai, kad jis vėl pagerino asmeninį rekordą, vadinasi, dirbame teisinga linkme. Jei būčiau šalia, o ne Klaipėdoje, gal būčiau paraginęs nuo pirmųjų minučių bėgti didesniu tempu, nes finišuojant matėsi, kad Benas dar turi jėgų. O būnant antroje bėgikų grupės dalyje sunku aplenkti priekyje esančius. Tuomet reikia dar daugiau jėgų. Metų pradžia – optimistinė, reikia dar daugiau treniruotis ir rezultatai turėtų dar labiau gerėti“, – auklėtinio pasirodymą komentavo M. Krakys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *