2024 24 balandžio

Mūšyje su estais sėkmė lydėjo klaipėdiečius

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, po ilgos pertraukos žaidę Baltijos rankinio lygos pirmenybių rungtynes, šeštadienį, savo arenoje, įveikė lyderius – Pelvos „Serviti“ žaidėjus – 32:30.

Šeštadienį rungtynėse gana stabilų žaidimą demonstravęs „Dragūnas“ sugebėjo išlaikyti drausmę. Nors po pirmojo kėlinio atsiliko vienu įvarčiu – 16:17, antrąjį kėlinį pradėjo tarpsniu 6:1 ir susikūrė keturių įvarčių persvarą – 22:18. Likusį laiką tolygiai žaidusi Klaipėdos komanda išsaugojo pranašumą ir šventė pergalę.

Tačiau rungtynės nebuvo ramios teisėjams, už pražangas net 15 kartų siuntusiems rankininkus atvėsti. „Dragūnui“ buvo skirtos šešios 2 min. nuobaudos, „Serviti“ – 9.

„Galėjo būti dar sunkiau, nes šiuo metu Estijos komanda yra tikrai stipresnė už mus. Tačiau malonu tai, kad sugebėjome laimėti rungtynes, kuriose buvo rimta kova. Paprastai, jei rimtai kovojame, iki galo neatsilaikome, o jei rungtynės lengvesnės, laimime. Galbūt neatlaikome įtampos, gal per trumpas atsarginių žaidėjų suolelis, gal jie pavargsta, –komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas. – Galima sakyti, kad antrame kėlinyje keturių įvarčių persvarą susikrovėme ne tik savo geru žaidimu, bet ir tuo, kad varžovams nesisekė. „Serviti“ žaidė gerai, metė iš gerų padėčių, tačiau nepataikė, mūsų vartininkas taip pat atmušė metimus. Pelvos komanda apskritai žaidė gana protingai, o mums trukdė vis tos pačios klaidos. Tai niuansai, kuriuos nelengva ištaisyti, bet tai padarius labai padidėja meistriškumas.“

Rezultatyvias rungtynes sužaidęs „Dragūno“ žaidėjas Lukas Juškėnas sakė, kad komandos draugai tikėjosi sunkios kovos.

„Pastarąjį kartą su tikrai rimtu varžovu žaidėme lapkričio mėnesį, kai vyko Europos taurės turnyro rungtynės su „Cocks“. Tikėjomės sunkaus žaidimo, nes ir mums buvo didelė pertrauka, ir varžovai iš Estijos yra stiprūs. Smagu, kad išlaikėme drausmę, neprametėme daug metimų, nebuvo didelių duobių, išlaikėme žaidimo tempą, žaidėme gana tolygiai ir pasiėmėme du taškus“, – džiaugėsi L. Juškėnas.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Serviti“ 32:30 (16:17).

„Dragūnas“: L. Juškėnas – 7, M. Lapiniauskas, D. Virbauskas – po 6, R. Palskys, B. Butkus, G. Šmantauskas – po 3, L. Simonavičius, G. Virbauskas – po 2.

„Dragūno” (Virginijos Samulionytės) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *