2024 27 liepos

Artėja klaipėdiečių labai laukiamas LTeam žiemos festivalis

Klaipėdiečių, labiau nė Jūros šventė, laukiamas tradicinis LTeam žiemos festivalis tikrai įvyks. Tiesa, kiek kitokiu būdu – virtualiai. „Dėl visuotinio karantino susikurkime sporto šventę patys“, – ragina festivalį organizuojantys Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos olimpinis fondas (LOF).

Vasario 17-21 dienomis klaipėdiečiai bus kviečiami aktyviai leisti laisvalaikį – tiek lauke, tiek namuose: bėgti, minti dviratį, vaikščioti, šliuožti slidėmis ar čiuožti pačiūžomis, taip pat užsiimti joga, treniruotis namų sąlygomis.

Uostamiesčio gyventojai, norintys dalyvauti festivalyje iš namų, tačiau nežinantiems ką sportuoti, bus parengtos įvairios LTeam sportininkų, draugų ir rėmėjų treniruotės, kurias nuo vasario 17 d. bus galima rasti „Youtube“ kanalo „LTOK & LTeam“ paskyroje. Kiekvienas nemokamo renginio dalyvis bus apdovanotas prizu iš LTeam atributikos – kaklaskare arba šiltomis ausinėmis.

„Virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas minint Tarptautinę olimpinę dieną sutraukė daugiau nei 3000 dalyvių. Mums tai buvo įrodymas, kad sportuoti žmonės tikrai mėgsta, tiesiog kartais juos reikia paskatinti, – įsitikinusi olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. – Karantino metu sportas tapo ypatingai svarbus, nes padeda palaikyti ne tik gerą fizinę, bet ir emocinę savijautą. Taip pat dabar tai – ir galimybė prasiblaškyti bei atsitraukti nuo kasdienių rūpesčių.“

Trečiąją vasario savaitę vyksiančio festivalio metu klaipėdiečiai bus kviečiami užsiimti jiems patinkančia aktyvia veikla – bėgimu, vaikščiojimu, dviračio minimu, čiuožimu su slidėmis ar pačiūžomis, taip pat jogos ar kitomis treniruotėmis namų sąlygomis.

Dalyvauti virtualiame LTeam žiemos festivalyje – itin paprasta. Klaipėdiečiai, sportuodami vasario 17-21 d., turės užfiksuoti treniruotės momentą nuotraukoje ir pasidalinti socialiniuose tinkluose su grotažyme #ŽiemosFestivalis2021. Tiesa, papildoma sąlyga – nuotraukoje turės matytis žodis LTeam.

„Tai klaipėdiečiai galės atlikti įvairiausiais būdais – slidėmis šliuožti sniegu, bėgti pagal bėgimo programėlę žemėlapyje, sudėlioti iš sporto inventoriaus ar paprasčiausiai užrašyti ant popieriaus lapo, – sufleravo LOF direktorius Mantas Marcinkevičius. – Originalumas ir kūrybiškumas bus pastebėtas ir už tai bus skirti papildomi prizai.“

Festivalio metu LTeam „Facebook“ paskyroje vyks ir kūrybiškiausios nuotraukos konkursas – daugiausiai patiktukų sulaukusių fotografijų autoriai bus apdovanoti prizu iš Tokijo olimpinės kolekcijos.

Tiesa, nė vienas nemokamo virtualaus renginio dalyvis neliks be dovanų – visų lauks prizai iš LTeam atributikos. Juos atsiimti bus galima pasirinktoje šalies „Eurovaistinėje“. Norintiems gauti dovanas bus būtina užpildyti specialią registracijos anketą, kuri bus patalpinta LTOK.lt svetainėje.

Iki vasario 21 d. 23.59 val. klaipėdiečiai turi spėti užpildyti registracijos anketą: www.ltok.lt/registracija.

Sėkmingą registraciją patvirtins el. laiškas. Vienam asmeniui skiriamas vienas prizas.  Jeigu sportuoja visa šeima, anketas turi užpildyti kiekvienas narys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *