2024 25 balandžio

„Neptūnas“ turnyro favoritams kaišiojo į ratus pagalius

Klaipėdos „Neptūnas“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje su Kauno „Žalgiriu“ nesirengė nusilenkti ir pasiduoti po pirmųjų minučių. Pajūrio krepšininkai tris kėlinius tampė nervus daugkartiniams šalies čempionams ir taurės turnyro favoritams.

Po 40 min. „Žalgiris“ lengviau atsikvėpė – 84:72.

Rungtynes „Neptūno“ penketukas pradėjo pelnydamas septynis taškus be atsako, o pirmaujančių vaidmenyje buvo iki 17-osios minutės, kai rezultatą išlygino dvi baudas pataikęs „Žalgirio“ vedlys Marius Grigonis.

Klaipėdiečiams sulaikyti nepavyko Kauno komandos centro Joffrey Lauvergne, per 12 minučių pirmoje mačo dalyje pelniusio 18 taškų. Prancūzas rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 28 taškus, 10 atkovotų kamuolių bei 32 naudingumo balus.

Arti varžovų Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai buvo ir trečiajame kėlinyje, o Giedriaus Stankevičiaus tritaškis paskutinę ketvirčio minutę vėl išvedė „Neptūną“ į priekį 53:52. Tačiau paskutinę kėlinio sekundę apmaudžiai susiklostė situacija, kurios metu Artūras Milaknis pataikė tritaškį.

Lemiamą spurtą „Žalgiris“ surengė ketvirtajame kėlinyje, kai kauniečių mestas kamuolys skrodė krepšio tinklelį, o klaipėdiečių puolimas užstrigo.

Šiame pusfinalyje „Neptūnui“ padėti negalėjo traumas besigydantys Martynas Mažeika ir Klaidas Metrikis, registruotas nebuvo, bet ant atsarginių suoliuko jau sėdėjo į Lietuvą atvykęs amerikietis Darrinas Dorsey.

„Neptūno“ vyr. treneris Tomas Gaidamavičius džiaugėsi tuo, kaip buvo pasipriešinta turnyro favoritui.

„Rungtynės kažkiek pavyko, bet gaila, kad pralaimėjome, – apgailestavo T.Gaidamavičius. – Varžovas stiprus, vis dėlto Eurolygos komanda. Bet mes buvome susikaupę ir susikoncentravę šiam pusfinaliui. Kažkiek pavyko įvykdyti gynybines užduotis, dėl to rezultatas gavosi neblogas.“

Sekmadienį laukia kova dėl trečios vietos (14.45 val.), kurioje uostamiesčio ekipa susirems su Utenos „Juventus“ ekipa.

Rungtynių statistika

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ – 84:72 (15:21, 23:14, 17:18, 29:19).

„Neptūnas“: N. Giga – 16, Ž. Janavičius, B. Griciūnas – po 11, M. Jogėla – 10, D. Slavinskas – 9, E. Šaulys, G. Stankevičius – po 5, N. Mineikis – 3, A. Sidarevičius – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *