2024 16 balandžio

Pagaliau pavyko užtemdyti „Šviesą“

Klaipėdos „Dragūnas“ po įtemptos kovos 34:32 nugalėjęs Vilniaus „Šviesą“, žengė į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalą.

Pajūrio septynetukas atsilygino vilniečiams už pralaimėjimą praėjusių metų LRF taurės turnyro finale, Supertaurės rungtynėse ir nesėkmę šalies čempionate.

Rungtynių eiga nuo pirmųjų minučių žadėjo intriguojančią dvikovą. Pirmajame kėlinyje nė vienai komandai nepavyko atitolti daugiau nei trimis įvarčiais. Artūro Juškėno auklėtiniai pirmavo 8:5, 10:8, 14:12, tačiau vilniečiai, tarp kurių buvo nemažai „Dragūne“ žaidusių rankininkų, vis pavydavo klaipėdiečius.

Po pertraukos abi komandos toliau demonstravo greitą ir rezultatyvų žaidimą, tačiau susikurti atotrūkio vis tiek nė vienai ekipai nepavyko. Įpusėjus kėliniui sostinės ekipai pavyko išsiveržti į priekį 26:25. Laimė, blogą nuojautą tuoj pat išsklaidė uostamiesčio vyrai – 30:27. Tačiau ir vėl ši persvara buvo iššvaistyta.

Paskutinę rungtynių minutę kamuolys atiteko vienu įvarčiu pirmavusiam „Dragūnui“. Šarūnas Ugianskis, anksčiau žaidęs Klaipėdoje, neleistinai sutrukdė pajūrio ekipai pradėti ataką . Likus vos keliolikai sekundžių jam buvo parodyta raudona kortelė ir skirtas 7 m baudinys į „Šviesos“ vartus. Sėkmingai baudinį realizavęs Lukas Juškėnas įtvirtino Klaipėdos komandos pergalę dviejų įvarčių persvara – 34:32.

„Rungtynių pabaigoje, manau, nebuvo gražus rankinis, nebuvo vieta tą gražų rankinį demonstruoti, reikėjo demonstruoti užtikrintą rankinį, tą darė ir varžovai, ir mes. Šįkart sėkmė nusišypsojo mums. Broliai Virbauskai yra pagrindiniai komandos žaidėjai ir tai, ką jie darė, jie turi daryti visą sezoną. Labai džiugu, kad Gabrielius antrąsias rungtynes iš eilės grįžta ten, kur jo vieta, o šiandien dar prisijungė ir Deividas. Bet mums pritrūko drausmės puolime. Finale bus rimta ir atkakli kova. „Granito“ žaidimas paremtas fizine jėga ir žaidimu vienas prieš vieną, o mūsų pagrindiniai žaidėjai šiandien tikrai stipriai „išsitaškė“. Manau, bus įdomu“, – komentavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Kitame pusfinalyje Kauno „Granitas-Karys“ taip pat po įtemptos kovos palaužė „Vilnių“ – 31:30 (15:12).

Finalas tarp „Granito-Kario“ ir „Dragūno“ vyks sekmadienį 14 val., rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos Sport1 kanalu.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Šviesa“ – 34:32 (17:17).

„Dragūnas“: Ž. G. Virbauskas, D. Virbauskas – po 10, L. Juškėnas – 5, B. Butkus – 4, M. Lapiniauskas – 3, G. Šmantauskas – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *