2024 18 balandžio

Pasaulio taurės varžybose Lietuvos garbę ginti neatsisakė D. Mačiūtė

Šeštadienį virtualioje erdvėje vyksiančiose Pasaulio kiokušin karatė klubų taurės katos rungties varžybose mūsų šalies garbę gins garsioji klaipėdietė Diana Mačiūtė ir kitų mūsų miesto klubų nariai.

Pirmą kartą lietuvių organizuojamose pirmenybėse dalyvauti panoro tūkstantis sportininkų iš keturių žemynų, 26 valstybių, 112 klubų.

Pirmoji Pasaulio taurė sulaukė ir tituluotų sportininkų dėmesio. Dėl naujų laimėjimų nuotolinėje erdvėje nusprendė kovoti Europos čempionai Jeroslavas Kovalčiukas (Ukraina) ir Konradas Kozubowskis (Lenkija), Europos čempionatų prizininkai Cristianas Boldutas (Rumunija), Cirilas Bachli (Šveicarija), pirmojo Europos nuotolinio taurės turnyro laimėtojas Adamas Rogardas (Švedija), Japonijoje kas dvejus metus rengiamo „Dream cup“ turnyro finalininkas Mujtaba Ashrafi (Australija), Pietų Amerikos čempionas Diego Siqueria (Brazilija).

Gausiausia varžybų dalyvių komanda bus, be abejo, iš Lietuvos. Mūsų šaliai turnyre atstovaus 250 sportininkų, kuriems nuotolinės varžybos jau yra tapusios įprastu reiškiniu. Varžybose taip pat dalyvaus sportininkai iš Andoros (8), Australijos (1), Belgijos (4), Brazilijos (6), Danijos (8), Graikijos (9), Irano (1), Ispanijos (76), Izraelio (21), Jungtinės Karalystės (2), Kazachstano (41), Latvijos (7), Lenkijos (58), Moldovos (2), Nyderlandų (13), Prancūzijos (4), Rumunijos (82), Rusijos (53), Slovakijos (4), Švedijos (15), Šveicarijos (5), Turkijos (8), Ukrainos (212), Vengrijos (69) ir Vokietijos (21).

Planuojama, kad visų amžiaus grupių čempionai paaiškės per 3 valandas, jiems reikės laimėti 5 ir daugiau kovų. Varžybas visi norintys galės stebėti tiesiogiai „YouTube“ kanalu.

Organizatoriams teko sukti galvą dėl varžybų laiko, nes jose dalyvaus ir australas, ir šeši brazilai, kurių gyvenamąsias vietas skiria daug laiko juostų. Lietuvos laiku varžybos prasidės 11 val. Tuo metu Australijoje jau bus vėlyvas vakaras, o Brazilijoje – ankstyvas rytas.

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) 2020-aisiais pradėtos rengti nuotolinės varžybos sulaukė milžiniško pasisekimo. Nuo vietinių vaikų varžybų pradėję lietuviai į turnyrus netrukus įtraukė užsieniečius – surengė Europos klubų taurės varžybas ir pirmąjį tokio tipo Senojo žemyno čempionatą.

„Džiaugiamės tokiu dideliu susidomėjimu, tai rodo, kad žinia apie mūsų jau surengtas varžybas ir galimybes yra nuskambėjusi tikrai plačiai. Toks didelis dalyvių skaičius tapo iššūkiu, nes teko skubiai ieškoti papildomų aukšto lygio teisėjų, – džiaugsmais ir rūpesčiais pasidalijo LKKF garbės prezidentas, Europos karatė organizacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas. – Siekiant užtikrinti objektyvumą, teisėjauti kvietėme tik trečiąjį ir aukštesnius danus turinčius meistrus, varžybų vyriausiasis teisėjas bus LKKF prezidentas Vidmantas Poškaitis, o arbitrų darbą vertins 7 dano meistras, švedas Michaelis Soderkvistas, Europos karatė organizacijos Teisėjų komiteto pirmininkas. Neabejoju, kad aukščiausio lygio specialistai su savo komanda puikiai susitvarkys su krūviu.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *