2024 20 balandžio

Teisėjų testus sėkmingai išlaikė visi keturi klaipėdiečiai

Kaune susirinkę A lygos futbolo teisėjai ir asistentai turėjo įrodyti, kad yra pasirengę dirbti netrukus prasidėsiančiame stipriausių Lietuvos vienuolikių čempionate.

Vienos dienos sulėkimo metu arbitrai laikė fizinio pasirengimo normatyvus.

Futbolo Temidės atstovų būryje buvo ir keturi klaipėdiečiai – Orestas Abramavičius (teisėjaus aikštėje), Vladimiras Gerasimovas, Ernestas Kemėža ir Tomas Domarkas (bus asistentais).

Dėl traumos kartu su jais negalėjo būti ir atskiros progos išlaikyti fizinio pasirengimo egzaminą lauks dar vienas vėliavėlės kilnotojas iš Klaipėdos – Lukas Jonušis.

Kasmet normatyvai tampa vis sunkesni. Tačiau pajūrio teisėjai sėkmingai įvykdė šių metų užduotis – neparkrito pasliki ir tilpo į laiko rėmus.

„Palyginti su ankstesniais metais, fizinio pasirengimo testų pratimai tikrina patį fizinį stovį, taip ir ištvermę, ir vikrumą. Anksčiau, kad sulauktum žalios šviesos teisėjauti, reikėjo išlaikyti vadinamąjį Kuperio testą – bėgti 12 minučių. Tuolaik viskas buvo paprasčiau – įsibėgdavau, „pagaudavau“ ritmą ir nubėgdavau reikalaujamą atstumą. O dabar „pirmyn-atgal“, „pirmyn-atgal“. Leidžia kažkiek sekundžių atsipūsti, ir vėl…“, – normatyvų pokyčių niuansais pasidalijo Lietuvos 2-osios lygos čempionate debiutuosiančios Klaipėdos FM komandos treneris T. Domarkas.

Per pertrauką tarp normatyvų Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergejus Sliva pagerbė ilgamečius FIFA teisėjus – Gediminą Mažeiką bei Vytautą Šimkų.

Buvo pasveikintas Nacionalinės kategorijos teisėjas šilutiškis Robertas Šmitas, pripažintas geriausiu 2020 metų A lygos aikštės arbitru. Pamario atstovui suteikta garbė teisėjauti šį savaitgalį vyksiančiose Lietuvos futbolo supertaurės mače tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Panevėžio „Panevėžio“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *