2024 20 balandžio

Antrosios dienos jaunimo ir jaunių medaliai atiteko septyniems klaipėdiečiams

Baltijos šalių plaukimo čempionato antrasis rytas vėl buvo dosnus jauniesiems šeimininkams, pelniusiems daug medalių jaunių ir jaunimo amžiaus grupėse.

Pirmoji jaunių čempionės titulą iškovojo 200 m krūtine rungtyniavusi Aušrinės Bakutytė. Ji ne tik pirmavo tarp savo amžiaus merginų, bet ir buvo absoliučiai greičiausia šioje rungtyje – 2 min. 42,71 sek.

Gavusi aukso medalį, uostamiesčio sportininkė pateko į pagrindinių („open“) varžybų A finalą, kuriame turės galimybę laimėti dar vieną titulą.

Septintą jaunių grupėje buvo klaipėdietė Perla Žvingilaitė – 2 min. 52,95 sek.

Ant aukščiausiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė ir Danielius Kvederis, neturėjęs lygių plaukiant 200 m nugara jaunimo grupėje – 2 min. 09,06 sek.

Šios rungties jaunių varžybose sidabro medalį iškovojo kitas klaipėdietis Evaldas Babakinas – 2 min. 12,67 sek.

D. Kvederis pateko į A finalą (ketvirtas rezultatas), o E. Babakinas yra antras „rezervistų“ sąraše.

Du „Gintaro“ sporto centro auklėtiniai užėmė trečiąsias vietas.

200 m laisvu stiliumi nuplaukęs 1 min. 55,31 sek., bronzos medalį Baltijos šalių jaunimo pirmenybėse iškovojo Edvinas Česnakas. Šis rezultatas jam garantavo vietą pajėgiausių plaukikų A finale.

Šeštas šioje rungtyje buvo Panevėžio sporto gimnazijoje „moksleivaujantis“ klaipėdietis Martinas Tretjakas – 2 min. 00,44 sek.

Jaunių varžybose 100 m krūtine greitai plaukė Karolis Olišauskas – 1 min. 08,07 sek. Trečią vietą užėmęs pajūrio sportininkas pateko į „open“ grupės dalyvių B finalą.

Šios rungties „open“ grupėje plaukęs klaipėdietis Mantas Kedeckas buvo 17-as – 1 min. 11,43 sek. Jis yra pirmasis rezerviniame sąraše ir dalyvautų B finale, jei iš pirmųjų 16 sportininkų atsisakytų arba negalėtų dalyvauti vakarinėse varžybose.

Jaunųjų plaukikų pirmenybės buvo vainikuotos komandų varžybomis. Jaunimo estafetės 4 po 100 m įvairiais stiliais rungtyje nugalėjo Lietuvos merginų komanda, kurioje buvo klaipėdietė Aistė Slatkevičiūtė. Ji auksą laimėjo kartu su Beata Jakštaite, Radvile Kerševičiūte ir Amelija Murenaite – 4 min. 27,90 sek.

Jaunių grupėje, atstovaudama Lietuvos 2-ąjai komandai, sidabro medalį iškovojo „Gintaro“ sporto centro auklėtinė A. Bakutytė. Klaipėdietė, taip pat Rusnė Vasiliauskaitė, Vytė Gelažytė ir Sylvia Statkevičius (4 min. 33,74 sek.) į priekį praleido tik Lietuvos 1-ąjį ketvertą.

Jaunimo grupėje vaikinų estafetę 4 po 100 m laisvu stiliumi greičiausiai įveikė Lietuvos komanda  su dviem klaipėdiečiais Nojumi Skiručiu ir D. Kvederiu. Jie du, taip pat Joris Veretinskas ir Arnas Čereška, rungtį baigė per 3 min. 32,65 sek.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *