2024 19 balandžio

„Margiris“ Alytuje nebuvo panašus į „Margirį“ Klaipėdoje

Svarbią pergalę Lietuvos moterų rankinio čempionate iškovojusios Klaipėdos „Viesulo–Dragūno“ merginos išsaugojo viltis patekti į geriausių komandų ketvertuką ir tęsti kovą dėl medalių.

Tačiau su priešpaskutinę vietą užimančia Alytaus „Margirio“ ekipa uostamiesčio rankininkėms, kad laimėtų, teko kautis ne juokaujant.

Namie varžoves sutriuškinusios 44:27, klaipėdietės Dzūkijos sostinėje sutiko visai kitokį „Margirį“.

Tiesa, pradžia buvo ideali – Daivos Pakulienės auklėtinės nušuoliavo į priekį 8:2. Ir sustojo. Tuo pasinaudojusios šeimininkės surengė keturias iš eilės rezultatyvias atakas ir pajūrio žaidėjoms pradėjo svilti padai.

Viešnios, sukandusios dantis, laikė dviejų įvarčių atstumą daugiau kaip 20 min. Buvo epizodų, kai klaipėdietės nutoldavo keturiais įvarčiais, tačiau ir dzūkės neleisdavo joms įsisiautėti.

Baigiantis susitikimui alytiškių jėgos seko, „Viesulas–Dragūnas“ per paskutiniąsias minutes turėjo 3–5 įvarčių pranašumą. Kiek sunerimti privertė 13 įvarčių pelniusios Gabrielės Paukštytės taikli ataka likus žaisti tris minutes, mat po jos rezultatyvaus metimo „Margiris“ priartėjo iki 27:30. Klaipėdietės į tai atsakiusios tuo pačiu, nuramino šeimininkes.

Uostamiesčio klubui iki reguliariojo čempionato pabaigos liko vienerios rungtynės – su vieta aukščiau esančios ir dviem taškais turinčiomis Vilniaus „Tauro“ rankininkėmis.  D. Pakulienės auklėtinėms reikės sostinės komandą įveikti didesniu nė 7 įvarčių skirtumu (pirmąjį ratą  pralaimėta 28:35) ir tikėtis stebuklo „Tauro“ ir Šiaulių „Dubysos“ varžybose. Namie žaisiančios šiaulietės užima šeštą vietą tarp aštuonių ekipų ir čempionate turi vos 3 pergales.

Jei šis planas neišdegs – vis vien klaipėdietės baigs sezoną garbingoje penktoje vietoje.

Rungtynių statistika

„Margiris“ – „Viesulas–Dragūnas“ 28:32 (14:17).

„Viesulas–Dragūnas“: Dovilė Mižutytė – 9, Samanta Klovaitė – 7, Austėja Rimkutė – 6, Aušra Stroputė – 4, Fausta Abrutytė, Skirmantė Pociūtė – po 2, Dovilė Kasparavičiūtė, Elizabeta Klapčiukaitė – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *