2024 27 liepos

Teisėjui teko ieškoti net mėlynos kortelės

Klaipėdos „Dragūnas“, atidėtose iš anksčiau Lietuvos rankinio lygos čempionato rungtynėse, turėjo paplušėti, kol  Šiauliuose palaužė „Dubysą“ – 34:28.

Rungtynes daugkartiniai čempionai pradėjo lengvai 6:0, tačiau šią persvarą šiauliečiai kovingai mažino.

Atrodė, kad susitikimas turi nekelti aistrų, nes žaidžia skirtingo kalibro komandos, tačiau jų buvo daugiau nei įprasta. Kėliniui įpusėjus už trečią 2 minučių nuobaudą aikštelę turėjo palikti šiaulietis Tomas Baliutavičius. Dar po kelių atakų už nesportinį elgesį rečiausiai rankinio varžybose rodomą mėlyną kortelę prieš save išvydo „Dragūno“ žaidėjas Deividas Virbauskas. Iš karto arbitrai nerodo tokios spalvos. Tiesiog uostamiesčio ekipos narys ėjo jos link. Iš pradžių buvo pašalintas 2 minutėms, po to gavo dvigubą 2 minučių nuobaudą ir dar raudoną kortelę.

O D. Virbauskas, kartu su broliu Žanu Gabrieliu, į Klaipėdą atvyko ne iš kur nors, o iš Šiaulių. Tokios aistros kunkuliavo žaidžiant prieš savo gimtą komandą.

Žaidėjams aprimus, sulaukta pertraukos. „Dragūno“ nuotaika buvo kiek geresnė – 15:12.

Antrajame kėlinyje  uostamiesčio komanda susikrovė saugesnę įvarčių persvarą – 25:17 ir arčiau nė 6–7 įvarčių neprisileido.

„Atvažiavome lyg ir gerai nusiteikę. Ir pradėjome rungtynes tvirtai – 6:0. Atrodo, viskas gerai. Tada pasipylė klaidos, neišnaudotos progos. O šiauliečiai kovojo, stengėsi ir greitai mus pavijo. Prasidėjo rimta kova ir reikėjo pasistengti dėl pergalės. Antroje rungtynių pusėje mus išgelbėjo ilgesnis suolelis, varžovų nuovargis. Apskritai rungtynes vertinu neigiamai“, – komandos pasirodymu nebuvo patenkintas „Dragūno“ žaidėjas Ž. G. Virbauskas.

„Rungtynės buvo pilnos kovos ir agresijos. Pirmame kėlinyje leidome „Dragūnui“ lengvai mesti. Jie gudriau sužaidė prieš mūsų gynybą, todėl netekome vieno iš komandos lyderių T. Baliutavičiaus. Tačiau jo išvarymas mus sutelkė ir pamatėme, kad galime ir kovoti be jo. Rezultatas malonus akiai, stengėmės kovoti ir parodyti gražų rankinį. Bandysime atsigauti ir pasiruošti savaitgalio rungtynėms su „Vilniumi“, – po pralaimėjimo pozityvus išliko Šiaulių rankininkas Donatas Stripeika.

Rungtynių statistika

„Dubysa“ – „Dragūnas“ 28:34 (12:15).

„Dragūnas“: Lukas Juškėnas – 7, Rokas Palskys – 6, Danila Chlušakas – 4, Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius, Gytis Šmantauskas – po 3, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Virbauskas, Žanas Gabrielius Virbauskas, Benas Butkus – po 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *