2024 27 liepos

„Dubysa“ antrą kartą kėlė mažiau problemų

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos čempionato priešpaskutinėse  rungtynėse lengvai 41:29 (19:15) nugalėjo Šiaulių „Dubysą“.

Šias rungtynes ir pergalę klaipėdiečiai skyrė ketvirtadienį staiga mirusiam ilgamečiam Klaipėdos ir Lietuvos rankinio teisėjui, inspektoriui Steponui Ščiavinskui pagerbti. Jo atminimas prieš susitikimą buvo pagerbtas ir tylos minute.

„Dragūnui“ mačas namuose su Šiaulių ekipa sekėsi geriau nei išvykoje. Praėjusį trečiadienį Šiauliuose „Dragūnas“ rungtynes laimėjo mažesne persvara – 34:28. Tačiau savoje aikštelėje žaidimas klostėsi kitaip ir laimėta jau dviženkle persvara.

Įpusėjus pirmajam kėliniui ekipas skyrė vos du įvarčiai – 8:6. Lemiamas buvo keturių iš eilės įvarčių pliūpsnis į svečių vartus. Ir skirtumas šoktelėjo iki 13:7.

Po pirmojo kėlinio šeimininkų persvara nebuvo didelė – 19:15.

Artūro Juškėno kariauna tolti ėmė nuo 37-osios min. Laimėję tarpsnį 6:1, daugkartiniai čempionai galėjo lengviau atsikvėpti – 28:20.

 „Dragūną“ į pergalę vedė 8 įvarčius pelnęs ukrainietis Danila Chlušakas, 6 – Gytis Šmantauskas.

„Dubysai“ 9 įvarčius įmetė Rokas Lesčinskas

„Manau, šiandien komanda pasirodė geriau nei Šiauliuose. Geresnis ir rezultatas, ir žaidimas. Gal šiek tiek mažiau klydomeų, buvo daugiau greitų atakų. Stengėmės apsiginti ir greitai atakuoti, išpildyti derinius. Prieš rungtynes treneris akcentavo gynybą ir derinius, iš dalies uždavinius įgyvendinome“, – teigė „Dragūno“ žaidėjas Tomas Drakšas.

Sekmadienį, 14 val., „Dragūno“ laukia dvikova Klaipėdoje su čempionato lydere Vilniaus „Šviesa“. Šių rungtynių rezultatas bus skaičiuojamas ir Baltijos rankinio lygoje. Rungtynes bus galima stebėti „Youtube“ kanalu.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Dubysa“ 41:29 (19:15).

„Dragūnas“: Danila Chlušakas – 8, Gytis Šmantauskas – 6, Laurynas Simonavičius, Rokas Palskys, Lukas Juškėnas – po 5, Tomas Drakšas, Benas Butkus – po 3, Arvydas Bučius, Ignas Savičius, Žanas Gabrielius Virbauskas – po 2.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *