2024 27 liepos

D. Gailius: „Grįžau padėti „Neptūnui“

Krepšininkas Deividas Gailius penktą kartą apsivilko Klaipėdos „Neptūno“ komandos marškinėlius. Po nesėkmingai susiklosčiusio karjeros tarpsnio Vokietijoje, 32-ejų žaidėjas grįžo namo padėti „Neptūnui“ išbristi iš nesėkmių liūno.

„Bandysiu padėti viskuo, kuo galėsiu, – atviravo D. Gailius. – Nėra taip, kad vienas žmogus viską pakeistų kardinaliai“.

Ir jau pirmosiose, grįžus, Lietuvos krepšinio lygos čempionato rungtynėse puolėjas pademonstravo šaltakraujiškumą, tapo lyderiu. Varžovų siaubu tapęs D. Gailius pelnė 17 taškų, o jo realizuota bauda atnešė Klaipėdos ekipą pergalę susitikime su Kėdainių „Nevėžiu–Optibet“.

Tinklalapis „bcneptunas.lt“, pakalbinęs D. Gailių, paprašė papasakoti apie išsiskyrimą su Bonos „Telekom Baskets“ ekipa, įvertinti dabartinį „Neptūną“ ir Klaipėdos komandai keliamus tikslus prieš lemiamas kovas.

– Sezoną pradėjai Vokietijos čempionate žaidžiančioje „Telekom Baskets“ komandoje, kodėl nusprendei grįžti į gimtojo miesto ekipą?

– Iš pradžių viskas buvo gerai. Po to komanda pakeitė trenerį, o aš patyriau čiurnos traumą. Naujasis strategas pakvietė keletą žaidėjų, man vietos komandoje nelabai liko. Po kurio laiko pasakė, kad labiau pasitikės amerikiečiais. Kai gavau pasiūlymą iš Klaipėdos, nedvejodamas grįžau.

– Kaip vertini laiką, praleistą Vokietijoje?

– Dvejopai. Pradžia buvo nebloga, bet vėliau gavau traumą. Nuo to laiko viskas blogėjo. Apskritai šis sezonas buvo sunkus dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos. Kaip ir Lietuvoje, taip ir Vokietijoje suvaržymai galiojo, kažkur išeiti, pasižmonėti buvo labai mažai galimybių. Vyravo rutina: sporto salė – namai.

– Ar labai skiriasi krepšinis Vokietijoje ir Lietuvoje?

– Vokietijoje žaidžiama „bėk ir mesk“, ten derinių maža. Lietuvoje daugiau derinių, taktinių dalykų. Tuo ir skiriasi. Man pačiam atrodo, kad turi būti viduriukas. Reikia kartais ir pabėgti, tačiau momentais ir stabdyti, žaisti pozicinį krepšinį.

– Vokietija – futbolo šalis, kaip vokiečiai vertina krepšinį?

– Taip, ten visi gyvena futbolu ir tai yra pagrindinė sporto šaka. Tačiau krepšinis Vokietijoje populiarėja kiekvienais metais ir vis daugiau žmonių atkreipia dėmesį į jį.

– Rudenį „Neptūnas“ subūrė kone naują komandą. Praėjusiais metais tau teko išsiskirti su uostamiesčio ekipa, o kaip grįžus priėmė ekipos nariai?

– Gerai pasitiko – daug draugų, todėl nebuvo sunku apsiprasti.

– Kaip sekėsi perprasti komandos žaidimą, naujas schemas?

– Viskas klostosi neblogai. Suprantama, kad pajausčiau žaidimą, suprasčiau ko nori treneris, dar reikia šiek tiek laiko. Teks atrasti savo vietą aikštelėje. Nebūna taip, kad ateitum ir viskas klostytųsi puikiai.

– Gal žinai ko treneris Tomas Gaidamavičius tikisi iš tavęs šiame čempionate?

– Iš pokalbio supratau, kad manęs lauks nemaža atsakomybė. Tai žinojau ir to nebijau. Stengsiuosi „Neptūnui“ padėti viskuo, kuo galėsiu. T. Gaidamavičius yra geras ir jaunas strategas, mokinasi iš klaidų ir yra tikrai savikritiškas. 

– Kokie komandos tikslai likusiai sezono daliai?

– Dabar mūsų komandos turnyrinė vieta nėra aukšta, tačiau reikia kovoti ir pasibaigus reguliariajam čempionatui reikia užimti kuo aukštesnę vietą. Tikrai manau, kad turnyrinėje rikiuotėje įmanoma pakilti iki šeštosios ar net penktosios vietos, o atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje kautis dėl bilieto į pusfinalį.

„Neptūno” (Mato Baranausko) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *