2024 27 liepos

Klaipėdoje auga gražus krepšininkių atžalynas

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) atnaujino mergaičių projektą „Aukime kartu“ bei surengė kandidačių į Lietuvos merginų iki 16 metų rinktinę peržiūrą.

Panevėžyje, su kitomis bendraamžėmis „augo“ ir dvi Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerės Dianos Anužienės auklėtinės Saulė Druseikaitė ir Karina Budajeva.

Pastaroji krepšininkė, žinomo Klaipėdos futbolininko Deniso Budajevo dukra, kartu metais vyresne su seserimi Erika bei komandos draugėmis Erika Kraujeliu ir Karolina Drakšaite dar dalyvavo 16-mečių stovykloje Kaune.

„Visos klaipėdietės – geros savo amžiaus krepšininkės, treniruojasi, stengiasi, patinka jų atsakingas, gal net profesionalus, požiūris į krepšinį, į treniruotes, – auklėtinėmis džiaugėsi D. Anužienė. – Jos visos kartu sudaro gerą V. Knašiaus krepšinio mokyklos komandą. Nenustebčiau, jei artimiausiu laiku jas pradėtų kviesti moterų komandos.“

„Pagrindinis šių treniruočių tikslas – suteikti jaunosioms krepšininkėms galimybę parodyti save, bei parungtyniauti su geriausiomis bendraamžėmis. Vaikai išsiilgę kamuolio, aikštelės ir emocijų. Šią vasarą jų laukia nauji tarptautiniai iššūkiai su Lietuvos rinktinės apranga. Norime padėti joms ir jų treneriams kuo geriau pasiruošti šiems iššūkiams. Karantino sąlygomis stebėti žaidėjų progresą buvo neįmanoma, todėl šios treniruotės suteikė puikią progą 15-mečių ir 16-mečių jaunių krepšininkių rinktinių treneriams padirbėti aikštelėje su geriausiomis Lietuvos žaidėjomis“, – teigė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Lietuvos 16-mečių merginų rinktinės treneris Rokas Kondratavičius džiaugėsi atsiradusia galimybe iš arčiau susipažinti su perspektyviausiomis krepšininkėmis.

„Visų pirma, norėčiau padėkoti federacijai už tai, kad galime pamatyti žaidėjas.

Įspūdžiai yra dvejopi, yra tikrai teigiamų dalykų, kur matosi merginos neblogai atlieka, yra ir tam tikros klaidelės, kur merginos tikrai turi tobulėti, bet visų šitų projektų tikslas ir yra pamatyti ko merginoms trūksta, kur joms reikia tobulėti ir suteikti joms tam tikrus pagrindus ir rekomendacijas, kaip dirbti ateityje. 16-mečių rinktinės atrankos pirminis tikslas yra susipažinti su tomis merginomis, pamatyti jas, jų gabumus ir įsivertinti renkant jau tą galutinį 16-tuką, kuris važiuos į stovyklą“, – teigė Rokas Kondratavičius.

„Merginų nemažai, iš pradžių bandysime atrinkti merginas ir jas paruošti Ramūno Šiškausko taurės turnyrui. Visos dirbo noriai, stengėsi. Sekėsi tikrai gerai, bet gal per daug ir rodė tų pastangų, ir iš to gavosi klaidos.. Man atrodo visų forma skirtinga. Gal kitos buvo daugiau padirbėjusios individualiai, tai tas matėsi ir jautėsi, o kitoms merginoms mūsų visa šita situacija yra pakišusi koją stipriai. Viską bandysime taisyti“, – dėstė su projekto „Aukime kartu“ dalyvėmis dirbusi Egidija Paužuolienė.

Žilvino Vingelio nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *