2024 24 balandžio

Baltijos rankinio lygos karalius bus žinomas Klaipėdoje

Trys lietuvių komandos ir viena estų ekipa šeštadienį ir sekmadienį kovos Baltijos rankinio lygos (BRL) pirmenybių finaliniame etape, vyksiančiame Klaipėdoje.

Septynetukus į pusfinalio poras suskirstė vietos, užimtos po pirmojo etapo.

Klaipėdos „Dragūnas“ dėl vieno talono į finalą kovos su estų Pelvos „Serviti“ klubu, o dėl kito varžysis Vilniaus „Šviesa“ ir Alytaus „Varsa–Stronglasas“.

Uostamiesčio rankininkai su estais pradės mūšį 15 val., vilniečiai ir dzūkai – 17.30 val.

„Sekmadienį vienas klubas bus karūnuotas Baltijos rankinio lygos čempionu, tačiau šį sezoną mes visi esame nugalėtojai – visos komandos ir trys federacijos, – finalinių varžybų išvakarėse teigė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas – Šiuo sunkiu laikus parodėme vienybę. Pirmenybes baigti finaliniu ketvertu – didelis laimėjimas visiems.“

Anot Klaipėdos ekipos stratego, šiame BRL čempionate buvo nemažai įsimintinų mūšių.

„Nesvarbu kokia būdavo turnyrinė situacija, mūsų rungtynės su „Serviti“ visada buvo įtemptos ir dažniausiai nugalėtoją lemdavo net ne minutės, o paskutinės sekundės. Abiejų komandų galimybes patekti į finalą vertinu lygiai: 50–50“, – favorito šioje pusfinalio kovoje neišskyrė „Dragūno“ vairininkas.

„Serviti“ ekipos vyriausiasis treneris Kalmeris Mustingas taip pat pripažino, kad žaisti su klaipėdiečiais šį sezoną visuomet buvo nelengva.

„Finaliniam ketvertui rengėmės rimtai, atsakingai žvelgėme į pusfinalio akistatą. Trečią savaitgalį iš eilės mes žaisime išvykoje, tai gali atsiliepti mums. „Dragūnas“ – pavojinga varžovas. Pastaruoju metu sukame galvas, kaip sustabdyti brolių Virbauskų tandemą“, – prisipažino K. Mustingas.

„Dragūnas“ ir „Serviti“  BRL pirmenybėse susitiko daugybę kartų. Pastarųjų metų statistika palankesnė lietuviams. „Dragūnas“ laimėjo ketverias rungtynes iš penkerių.  O pastarasis Klaipėdos ir Pelvos ekipų mačas vasario mėnesį baigėsi atkakliomis lygiosiomis – 27:27.

Nepaisant to, kaip pasibaigs „Dragūno“ ir „Serviti“ mūšis, dėl tolimos kelionės namo, estai žais pirmąsias rungtynes, numatytas 13 val. Antrosios varžybos prasidės 16.20 val.

Visus mūšius bus galima stebėti „Youtube“ kanalo paskyroje „Baltic Handball League“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *