2024 27 liepos

„Dragūnas“, sulaukęs pagalbos iš viršaus, lengvai įveikė estus

Klaipėdos „Dragūnas“, be rūpesčių – 28:21 įveikęs Pelvos „Serviti“ ekipą iš Estijos, pateko į  Baltijos rankinio lygos pirmenybių finalą, kuriame susirems su šįmet itin galingai žaidžiančia Vilniaus „Šviesa“.

Susitikime su „Serviti“, klaipėdiečiai, po Gyčio Šmantausko šūvio, pirmavo nuo pirmosios minutės iki finalinės sirenos. Varžovams nė karto nepavyko net išlyginti rezultato.

Po Lauryno Simonavičiaus taiklios atakos „Dragūnas“ ėmė tolti 4:1. Tokį skirtumą tarsi įšaldę, estai laikėsi 20 minučių. Per likusį laiką iki pertraukos Artūro Juškėno gvardija pabėgo į priekį 13:7, o kėlinį laimėjo 16:10.

Laukta, kad pailsėję svečiai bandys pakreipti įvykių eigą. Ir taip manę specialistai buvo teisūs. Estai vieną po kito pelnė tris įvarčius ir klaipėdiečių persvarą sumažino per pusę.

Svečių siautėjimą sustabdė G. Šmantauskas ir Deividas Virbauskas, atstatę 5 įvarčių skirtumą.

Lemiamas buvo tarpsnis, kai „Dragūno“ rankininkai pelnė penkis įvarčius iš eilės ir jų pranašumas išaugo nuo 18:14 iki 23:14.

Nors buvo likę žaisti lygiai pusę kėlinio, tačiau varžovai neturėjo vilčių išsigelbėti. Ypač jų emocijos blėso po klaipėdiečių vartininko Benedikto Pakalniškio, pripažinto geriausiu žaidėju tarp šeimininkų, puikios reakcijos atremiant iš gerų pozicijų mestą kamuolį.

„Turime išlaikyti drausmę ir susikaupimą. Tai sakoma prieš kiekvienas rungtynes. Šį kartą komanda tai įvykdė, – buvo patenkintas treneris A. Juškėnas, kartu išdavęs paslaptį. – Prašėme to, kur viršuje sėdi, kad padėtų mums Fortūną pasibalnoti. Manau, tikrai tą pavyko padaryti. Pavyzdžiui, keturi Luko Juškėno metimai buvo blokuoti, tačiau vis tiek visi virto įvarčiais. Tai tikrai yra Fortūnos pasibalnojimas. Tačiau jokiu būdu nesakau, kad tai yra pagrindinė mūsų pergalės faktorius, tikrai ne. Antrame kėlinyje mes įmetėme nedaug įvarčių, tačiau išlaikėme pranašumą. Buvo atliktas sunkus darbas gynyboje ir vartuose.“

Kitame pusfinalyje susitiko Vilniaus „Šviesa“ ir Alytaus „Varsa–Stronglasas“. Sostinės ekipa nugalėjo dzūkus 32:21 (16:7).

Ir šiose rungtynėse geriausiu žaidėju išrinktas vartininkas – Edmundas Pelėda.

Sekmadienį 13 val. vyks rungtynės dėl bronzos. Jose susitiks „Serviti“ ir „Varsa–Stronglasas“. Kova dėl aukso tarp „Dragūno“ ir „Šviesos“ prasidės 16.20 val.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Serviti“  28:21 (16:10).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 9, Lukas Juškėnas – 6, Laurynas Simonavičius – 4, Gytis Šmantauskas – 3, Mykolas Lapiniauskas – 2, Gintaras Cibulskis, Žanas Gabrielius Virbauskas, Rokas Palskys, Danila Chlušakas – po 1.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *