2024 19 balandžio

„Dragūnas“ – pirmą kartą Baltijos rankinio lygos čempionas

Baltijos rankinio lygos pirmenybių nugalėtojų taurė atiteko Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams. Buvo dvejonių, ar pajūrio vyrams pavyks palaužti Vilniaus „Šviesą“, nuo kurios šiame sezone nukentėjo net keletą kartų, tačiau klaipėdiečiai nuo pirmųjų minučių ėjo pergalingu keliu ir šventė pergalę 33:30.

Finalo scenarijus buvo kone toks pat, kaip išvakarėse vyko pusfinalis.  Artūro Juškėno auklėtiniai į priekį išsiveržė po pirmojo metimo ir iki susitikimo pabaigos varžovams neleido nė karto net išlyginti rezultatą – 5:2, 10:5, 15:9. Pertraukos „Dragūnas“ sulaukė pirmaudamas 17:12.

Antrajame kėlinyje žaidimas klostėsi panašiai – šeimininkai buvo nesustabdomi ir įpusėjus kėliniui pirmavo 27:20. Po nedidelio „Dragūno“ kluptelėjimo „Šviesa“ bandė pasivyti ir sumažino skirtumą iki trijų įvarčių – 26:29. Tuo metu labai svarbu įvartį pelnė Gintaras Cibulskis. Mat sostinės žaidėjams papildomų jėgų suteikė tai, kad Deividas Virbauskas nerealizavo 7 m baudinį – net nepataikė į vartus. Tačiau G. Cibulskis ir kitą 7 m baudinį realizavęs Lukas Juškėnas į Klaipėdos stovyklą grąžino ramybę.

Geriausiu finalo žaidėju išrinktas „Dragūno“ žaidėjas Žanas Gabrielius Virbauskas. Naudingiausio finalinio ketverto žaidėjo prizas atiteko jo broliui Deividui Virbauskui.

Geriausio dešiniojo pusiau krašto žaidėjo titulas atiteko Gyčiui Šmantauskui, išrinktam į vadinamąją „Visų žvaigždžių“ komandą – geriausiai savo pozicijoje žaidusių lygos žaidėjų simbolinį septynetą.

„Didžiuojamės ir džiaugiamės savo pergale. Svarbiausia, kad sugebėjome užbaigti sezoną, nepaisant visų karantino ir COVID-19 iššūkių, tad pasveikinti galime visus finalo ketverto dalyvius, kurie stengėsi. Važiavome visur, kur tik galėjome, stengėmės žaisti kuo daugiau rungtynių, leidome pinigus testams ir kelionėms, kad nestovėtume vietoje ir galėtume rungtyniauti. Gaila, kad latviai nesugebėjo rasti būdų dalyvauti čempionate, manau, kad jie to gailisi. Tai yra pelnyta, visos mūsų pastangos atsipirko“, – po auksinio finalo samprotavo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdiečių strategas džiaugėsi, kad tokio susikaupimo rungtynėms, koks buvo tiek rungtynėse dėl bronzos, tiek finale, seniai teko matyti.

„Dėkoju savo žaidėjams už atsidavimą, už aukščiausio lygio koncentraciją. Labai svarbu vienas kito supratimas. Finaliniame etape vieni kitus supratome labai gerai. Tegul nesupyksta varžovai, tačiau mes kontroliavome rungtynes nuo pirmosios minutės iki paskutinės. Pagarba „Šviesai“, kad rungtynėms baigiantis jie „užvirė košę“ ir finalas buvo vertas finalo vardo. Ačiū jiems už puikią kovą“, – gerų žodžių vakarą surengė A. Juškėnas.

„Dragūno“ vardu treneris dėkojo visai Klaipėdos rankinio bendruomenei, kurios nariai įsitraukė į finalo ketverto organizavimo rūpesčius. Prisidėjo pirmos lygos jaunimo komandos vaikinai, padėję atlikti pagalbinius darbus, savo indėlį įnešė administracijos darbuotojai, rankinio treneriai.

„Ko gero, galima sakyti, kad surengėme geriausią rankinio renginį Lietuvoje, neturint omeny Lietuvos rinktinės rungtynes, kai rungtyniauja kitomis aplinkybėmis. Jautėme, kad renginys rūpi ne tik mums. Tokio lygio renginys šitoje salėje vyko pirmą kartą ir iš daugelio detalių susidėjo renginys, kuris buvo svarbus visiems. Įrodėme, kad net salėje, kuri yra nepalanki žiūrovams, galima padaryti šventę, kuri pasiektų visus, esančius prie ekranų, aukšto lygio renginius, kurie būtų patrauklūs televizijų žiūrovams“, – džiaugėsi A. Juškėnas.

Bronzos medalius iškovojo Pelvos „Serviti“ (Estija) komanda, mažajame finale 26:24 (15:12) nugalėjusi Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Ilsėtis po tokio užimto savaitgalio „Dragūnas“ neturės daug laiko – jau trečiadienį laukia pirmosios Lietuvos čempionato atkrintamosios rungtynės su Šiaulių komanda.

Visų žvaigždžių komanda:

Kairysis kraštas – Mathias Rebane („Serviti“)

Kairysis pusiau kraštas – Karolis Antanavičius ( „Šviesa“)

Centras – Žygimantas Micevičius („Varsa–Stronglasas“)

Dešinysis pusiau kraštas – Gytis Šmantauskas („Dragūnas“)

Dešinysis kraštas – Valdas Drabavičius („Šviesa“)

Linija – Ulljo Pihusas („Serviti“)

Vartininkas – Edmundas Pelėda („Šviesa“)

Finalo statistika

„Dragūnas“ – „Šviesa“ – 33:30 (17:12).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 9, Žanas Gabrielius Virbauskas – 7, Gytis Šmantauskas – 5, Lukas Juškėnas, Mykolas Lapiniauskas – po 3, Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis – po 2, Benas Butkus, Arvydas Bučius – po 1.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *