2024 18 balandžio

Tarp vikriausių „Vikruolių“ – klaipėdietė A. Pučinskaitė

Baigėsi daugiau nei 20 savaičių trukę „Vikruolių iššūkiai“, kurių metu jauniausios krepšininkės, atlikdamos moterų rintinės žaidėjų skirtas užduotis, mokėsi valdyti kamuolį.

Vėliau pačios mergaitės metė iššūkius meistrėms ir jau moterų rinktinės krepšininkės turėjo pasistengti atlikdamos vikruolių sugalvotas užduotis.

Kiekvieną pirmadienį būdavo skelbiamas naujas pratimas. Mergaitės visą savaitę mokydavosi atlikti pratimą ir savaitgalį siųsdavo savo geriausius bandymus.

Tarp keturių aktyviausiai iššūkiuose dalyvavusių mokyklų buvo ir Klaipėdos krepšinio mokykla bei trenerio Tomo Tupalskio auklėtinės.

Dar savo meistriškumą pademonstruoti labai stengėsi Panevėžio, Ukmergės ir Vilniaus mažosios krepšinio mėgėjos.

Jei pandeminė situacija Lietuvoje leis, vasarą šių miestų komandų laukia smagus siurprizas.

O uoliausiai užduotis vykdžiusios mergaitės tituluotos „Vikriausiomis vikruolėmis“.

Šį vardą krepšininkės gavo už tai, kad nepraleido nė vieno iš dvidešimties iššūkių ir kaskart būdavo tarp nugalėtojų.

Į jų namus atkeliaus „Vikriausiosios Vikruolės“ taurė. Vienas prizas bus atsiųstas į Klaipėdą. Jo sulauks 10-metė Augustė Pučinskaitė. T. Tupalskio ugdoma auklėtinė laureate tapo viena iš septynių.

„Labai džiugu, kad karantinas mūsų mažųjų krepšininkių noro sportuoti nė kiek nesumažino. Kiekvieną savaitgalį mano elektroninę pašto dėžutę užplūsdavo galybė laiškų su mergaičių atsiųstais vaizdo failais. Buvo labai smagu matyti jų susikaupusius veidukus ir savaitė po savaitės stebėti progresą“, – džiaugėsi Lietuvos krepšinio federacijos moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *