2024 25 balandžio

Ties „Dubysa“ dragūnai negaišo laiko

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai netrypčiojo ant ketvirtfinalio slenksčio, o greitu žingsniu nužingsniavo į Lietuvos čempionato pusfinalį.

Pirmosiose ketvirtfinalio varžybose su Šiaulių „Dubysa klaipėdiečiai buvo pajėgesni 44:28, šeštadienį – antrosiose – pajūrio vyrai vėl neprivertė abejoti jų pranašumu – 43:32.

„Gerai sekėsi žaisti. Į aikštelę išėjome susikaupę, tik pirmajame kėlinyje sunkiau ėjosi vartininkams. Kol kas neturime Benedikto Pakalniškio, kuris Baltijos lygos finale patyrė traumą, todėl vartus gynė jaunieji vartininkai Mantas Stankaitis ir Reinartas Pašilis. Nors gynyba dirbo gerai, jie pirmame kėlinyje šiek tiek nesusitvarkė su savo pareigomis, todėl toks įdomus pirmojo kėlinio rezultatas. Po pertraukos viskas buvo atvirkščiai – gynyba buvo prastesnė, o puikus M. Stankaičio žaidimas leido laimėti tarpsnį 11:1 ir pasiekti 15 įvarčių persvarą“, – trumpai rungtynes apžvelgė „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

„Dubysos“ gretose rezultatyviausias buvo 9 įvarčius pelnęs Aivaras Budrys, „Dragūnui“ 7 įvarčius įmetė Lukas Juškėnas.

Pusfinalyje „Dragūnui“ teks susitikti su Alytaus „Varsa–Stronglasu“ arba Panevėžio „Grifu“. Šių komandų pirmą akistatą laimėjo Alytaus komanda – 36:21. Jei panevėžiečiai nepateiks staigmenų, tikėtina, kad alytiškiai žengs į pusfinalį.

„Alytaus komanda demonstruoja tikrai gerą formą. Jų rungtynės su estų „Serviti“ ekipa Baltijos lygos pirmenybių mažajame finale buvo aukšto lygio. Manau, bus rimta dvikova, kuriai reikia rengtis“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Kitame pusfinalyje susitiks Vilniaus „Šviesos“ ir Utenos „Utenos“ ir Kauno „Granito–Kario“ bei Vilniaus „Vilniaus“ porų nugalėtojas.

Pirmosios pusfinalių rungtynės suplanuotos gegužės 5 d.

Pasirengimą pusfinaliui šiek tiek koreguos Lietuvos vyrų rankinio rinktinės stovyklą, į kurią kitą savaitę išvyks net penki „Dragūno“ žaidėjai: Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas, Lukas Juškėnas bei Žanas Gabrielius ir Deividas Virbauskai.

Rungtynių statistika

„Dubysa“ – „Dragūnas“ 32:43 (17:22).

„Dragūnas“: Lukas Juškėnas – 7, Danila Chlušakas, Mykolas Lapiniauskas, Benas Butkus – po 6, Žanas Gabrielius Virbauskas – 5, Arvydas Bučius, Deividas Virbauskas, Tomas Drakšas – po 3, Rokas Palskys – 2, Orestas Biknius, Gytis Šmantauskas – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *