2024 27 liepos

Nepelnytai skaudus jaunųjų klaipėdiečių pralaimėjimas sostinėje

Klaipėdos futbolo mokyklos (FM) vienuolikė, Vilniuje 0:4 nusileidusi „Žalgirio“ C ekipai, patyrė trečią pralaimėjimą Lietuvos 2-osios lygos pirmenybėse.

Lygos debiutantų iš uostamiesčio gynyba prakiuro gana greitai. Jau 5-ąją min. vilnietis Aleksas Okolovičius rado spragą uostamiesčio tvirtovės prieigose ir pelnė įvartį.

Ankstyvas įvartis nereiškė, kad šeimininkai muš juos kada panorėję. Kone valandą vyko atkakli kova ir tik 62-ąją min. „Žalgirio“ dubleris Atas Kajus Apanavičius padvigubino skirtumą.

Baigiantis susitikimui klaipėdiečiai skubėjo gelbėti rezultato ir dar du kartus buvo nubausti. Paskutinį įvartį pelnė Klaipėdos „Atlante“ žaidusio plungiškio Gedimino Kontauto sūnus Kajus. Beje, net tris įvarius pelnė vilniečiai, tėvelių duotais tokiais vardais.

„Su vilniečiais tikrai kovojame per visas rungtynes, ir visai neblogai. Apmaudu, bet dar neišvengėme klaidų lemiamose momentuose. Mums tai – pamokos. Turėjome kelias progeles–pusproges, tačiau vilniečiai akivaizdžiai vertesni pergalės buvo. Nepaisant trijų pralaimėjimų mūsų komandos žaidėjai spaudimo nejaučia, nes mes nežiūrime rezultatų, nors ir kaip norėtume teigiamo, – tvirtino klaipėdiečių ekipos treneris Marius Komovas. – Žinojome kur ėjome ir ko tikėjomės. Tą panašiai ir turime. Tad pas mus jokios moralinės graužaties nėra. Apskritai 2-oji lyga šias metais tikrai įdomesnė. Mes gi jauniausi lygoje, tai ir reikalauti iš mūsų gali tik atsidavimo ir noro įkąsti. Ką mes sėkmingai darome. O ateityje bus gera komanda, manau. Ateis ir mūsų laikas, reikia tik kantrybės.“

Rungtynių statistika

„Žalgiris“ C – FM – 4:0 (1:0).

Įvarčiai: 5 min. Aleksas Okolovičius; 62 min. Atas Kajus Apanavičius; 79 min. Kajus Adomas Kavaliauskas; 87 min. Kajus Kontautas.

FM: Saidas Abou Osmanas (nuo 46 min. Deividas Riauka), Nojus Paulikas (nuo 84 min. Kristupas Muravjovas), Nedas Jurgis Šimkutis, Eimantas Labžentis (nuo 86 min. Pijus Dumalakas), Enrikas Žukauskas, Justinas Jučas, Daniilas Tišakovas, Herkus Vaitkus (nuo 76 min. Dominykas Gerulaitis), Jokūbas Malinauskis (nuo 69 min. Gvidas Kubilius), Maksimas Andrejevas, Dominykas Jurkus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *