2024 19 balandžio

„Neptūnas“ ketvirtąkart sezone sutalžė „sūrelius“

Klaipėdos „Neptūnas“, Pasvalyje 86:72 nugalėjęs „Pieno žvaigždžių“ penketuką, iškovojo svarbią pergalę Lietuvos krepšinio lygos čempionate.

Uostamiesčio ekipai aukštaičiai – patys parankiausi lygoje, klaipėdiečiai visus keturis kartus šiose pirmenybėse įveikė Pasvalio klubą.

„Neptūnui“ pergalė bus svarbi norint patekti į atkrintamąsias.

Iki ilgosios pertraukos šeimininkai turėjo šiokį tokį pranašumą, tačiau baigiantis pirmiesiems kėliniams jo nelikdavo. Pirmieji du ketvirčiai baigėsi tokiu pačiu rezultatu – 19:19.

Įvykiai po pertraukos pasisuko malonia klaipėdiečiams ir netikėta pasvaliečiams linkme. Taiklių tritaškių krūša padėjo „Neptūnui“ perimti iniciatyvą. Pasistengė Deividas Gailius ir Norbertas Giga šiuo ginklu varžovus žudė. Po Martyno Mažeikos taiklių atakų svečių persvara išaugo iki dviženklės – 56:46. Šeimininkų bandymai priartėti buvo atremti ir prieš paskutinį ketvirtį klaipėdiečiai buvo priekyje nemažu santykiu – 68:55.

Paskutinio kėlinio metu pasvaliečiams niekaip nesisekė pakeisti situacijos – 60:74, o Benas Griciūnas ir Matas Jogėla galutinai paskandino „Pieno žvaigždes“.

Žygimantas Janavičius per 29 min. pelnė 18 taškų (8 dvitaškiai iš 8, 0 tritaškių iš 6, 2  baudos iš 2), atkovojo 3, perėmė 5 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir uždirbo 29 naudingumo balus.

Rezultatyviausiai tarp klaipėdiečių žaidusio Martyno Mažeikos sąskaitoje – 22 taškai.

„Džiugu, kad išpildėme planą. Reikėjo stabdyti varžovų tritaškius, tai pavyko. Buvo labai sunkios rungtynės, išvykoje laimėti prieš „Pieno žvaigždes“ – sudėtinga. Nepasakyčiau, kad mums tai palanki komanda, jog laimime ketvirtąkart, bet gal lydi sėkmė, gal tuo metu pagauname gerą formą“, – samprotavo „Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius.

 „Pradžia buvo nervinga abiem komandoms. Gynyba buvo nebloga, bet kol stabdėme D. Gailių, mus baudė M. Mažeika, o trečiame ketvirtyje pusę taškų pelnė D. Gailius. Kol tvarkėmės su juo, buvo neblogai, o trečias ketvirtis buvo blogas. Į akis krenta taškai iš baudos aikštelės, pataikyti tokius metimus reikia“, – pyko Pasvalio ekipos treneris Gediminas Petrauskas.

Rungtynių statistika

„Pieno žvaigždės“ – „Neptūnas“ – 72:86 (19:19, 19:19, 17:30, 17:18).

„Neptūnas“: Martynas Mažeika – 22, Žygimantas Janavičius – 18, Deividas Gailius – 13, Matas Jogėla – 12, Benas Griciūnas – 10, Norbertas Giga – 5, Tadas Pažėra – 4, Džiugas Slavinskas – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *