2024 27 liepos

Netikėta ir nemaloni pirmoji pusfinalio baigtis

„Išsipildė visos baimės“, – pastebėjo „Dragūno“ komandos strategas, po pralaimėtų Lietuvos vyrų rankinio čempionato pusfinalio pirmųjų rungtynių Alytaus „Varsai–Stronglasui“ 27:28.

„Nuogąstavimai dėl to, kad vieni užsikrėtė koronavirusu ir nesitreniravo, kiti žaidė pirmojoje lygoje ir taip pat nesitreniravo kartu, rinktinės žaidėjų sugrąžinimui į realų pasaulį turėjome vos tris dienas. Visada sakau, kad reikia sugrįžti iš rinktinės, tačiau ne visi tai sugeba greitai atlikti. Ypač „nesugrįžo“ Lukas Juškėnas, ne visiškai sveikas grįžo Žanas Gabrielius Virbauskas“, – vardijo bėdas A. Juškėnas.

Pirmojo kėlinio pradžia nežadėjo blogos pabaigos – iki kėlinio vidurio „Dragūnui“ pavyko susikrauti penkių įvarčių persvarą – 9:5.

Minutės pertraukėlės paprašę Alytaus rankininkai ėmė sparčiai vytis – 9:8, 11:10, 13:12. Iki kėlinio pabaigos alytiškiams pavyko išlyginti rezultatą – 14:14.

Antrąją pusę „Dragūno“ vyrai pradėjo tarsi ne savo rankomis, dzūkai išsiveržė į priekį 17:14 ir visą laiką šeimininkams teko vytis svečius.

Išlyginti rezultatą  klaipėdiečiams pavyko likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos. Tačiau tuoj pat daugkartinių šalies čempionų klaidomis pasinaudoję Alytaus žaidėjai vėl iššoko į priekį ir pusfinalio mūšyje įsirašė pergalę.

Pasak A. Juškėno, gerą rungtynių pradžią lėmė tai, kad varžovai prasčiau pataikė.

„Kai alytiškiai pradėjo pataikyti, mes neturėjome ką pasiūlyti, toliau pasyviai ginėmės, nepasitikome ir nebaudavome žaidėjų, jie paprasčiausiai pataikė, o vartininkas negelbėjo. Buvome per lėti ir reikia aiškiai pasakyti – varžovai labiau norėjo laimėti. Tai matėsi plika akimi ir dėl to labai gaila, nes tai gali būti labai didelė bėda. Tikėkimės, niekas dar neprarasta“, – niršo A. Juškėnas.

„Dragūnui“ 5 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Deividas Virbauskas, po 4 – Benas Butkus, Laurynas Simonavičius ir Mykolas Lapiniauskas.

Klaipėdiečiai nerealizavo trijų 7 m baudinių. Retas atvejis – dzūkai nemetė nė vieno baudinio. Nežinia, kaip būtų susiklostęs susitikimas, jei uostamiesčio rankininkai būtų įmetę baudinius, o kiek dar svečių vartininkas atmušė kamuolių, kai klaipėdiečiai iššokdavo vienui vieni prieš tvirtovės sargą.

Uostamiesčio septynetuką įvarčiais užmėtė net 11 kartų taikliai atakavęs Vilius Juozaitis, 6 – Žygimantas Micevičius.

Antrosios pusfinalio rungtynės vyks šeštadienį Alytuje. Šiame etape žaidžiama iki dviejų pergalių.

Rungtynių statistika

 „Dragūnas“ – Alytaus „Varsa–Stronglasas“ – 27:28 (14:14).

„Dragūnas“: Deividas Virbauskas – 5, Benas Butkus, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas – po 4, Lukas Juškėnas – 3, Rokas Palskys, Gytis Šmantauskas – po 2, Ignas Savičius, Gabrielius Virbauskas, Gintaras Cibulskis – po 1.

„Dragūno“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *