2024 27 liepos

Naujasis „Neptūno“ direktorius – T. Mačiulskis

Prieš keletą mėnesių iš Klaipėdos „Neptūno“ direktoriaus pareigų pasitraukus Viliui Sukonui, buvo pradėtos naujo vadovo paieškos. Komandos dalininkas Sigitas Ambrazevičius tuo laiku teigė, kad neskubės ieškoti direktoriaus ir impulsyviai nesirinks iš pretendentų sąrašo.

„Tomui Mačiulskiui pasiūliau dirbti šį socialiai atsakingą darbą, – po ilgų paieškų džiaugėsi S. Ambrazevičius. – Tomas nori prisidėti prie sporto vystymo Klaipėdoje, perduodamas savo ilgametę patirtį versle. Tikiu, kad jis sugebės suvaldyti šį nemažą sporto „ūkį“, kuris apsiribos ne vien tik krepšiniu, bet ir futbolu“.

T. Mačiulskis – verslo mentorius, sukaupęs didelę patirtį įmonėse „DFDS“ rr „Aros Marine“.

Naujasis direktorius pasidalijo mintimis su internetiniu Klaipėdos krepšinio klubo puslapiu.

– Kas pastūmėjo ateiti į uostamiesčio komandą?

– Asmeniškai gerai pažįstu S. Ambrazevičių. Jis mane pakvietė, žinodamas mano patirtį versle ir tikėdamas, kad tuos pačius principus galime taikyti ir komandoje. Norisi „Neptūne“ nuveikti kažką daugiau, o ne tik ateiti ir dirbti nuo aštuonių iki penkių. Tikiuosi atiduoti dalelę savęs klubui, miestui ir aistruoliams. Manau, kad ta patirtis, kurią esu sukaupęs dirbdamas versle, padės ekipai sugrįžti į aukštumas.

– Kokia yra jūsų vizija susijusi su „Neptūnu“?

– Galiu turėti viziją, tačiau ji priklausys ir nuo dalininkų, savivaldybės, komandos, administracijos. Mano filosofinė vizija „Negalime padaryti daugiau nei leidžia galimybės“. Šiandien norėčiau, kad mes maksimaliai išnaudotume tą potencialą, kurį turime.

– Jau spėjote susipažinti su komanda?

– Šiek tiek. Nors nedaug bendravome, tačiau žaidėjai paliko gerą įspūdį. Pajaučiau – komandoje vyrauja gera dvasia. Ypač atkreipė dėmesį komandos kapitonas Martynas Mažeika. Aikštelėje jis atrodo rimtas, rūstus, tačiau kitoje aplinkoje jis yra tyras, geros energijos žmogus

– Sprendimas įsidarbinti klube šiuo metu, kai baigiasi sezonas, jūsų manymu turės įtakos ateinančiam sezonui?

– Manau, kad pokyčiai yra teigiami komandai. Žaidėjai mato, kad yra daromi veiksmai, ir tai turėtų duoti impulsą ateičiai. Džiaugiuosi į klubą priimtas šiuo metu, nes bus daugiau laiko pasirengti kitam sezonui.

– Esate sukaupęs labai didelį žinių bagažą vadovaujant įmonėms. Kokią patirtį perduosite krepšinio klubui, nes darbo specifika skiriasi?

– Kažkada irgi taip maniau, jog metodika skiriasi. Dabar, kai konsultuoju verslininkus, matau, kad visur valdymas yra panašus. Pagrindinis faktorius visur – žmogus. Už kiekvienos organizacijos stovi žmonės, valdantys jas. Visur yra skaičiai, visur yra matematika, visur yra komunikacija ir dar daugelis dalykų. Manau, kad turiu sukaupęs gerą patirtį dirbant su žmonėmis ir galėsiu tai perduoti „Neptūno“ klube.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *