2024 27 balandžio

Jaunieji šokėjai pagaliau sulaukė tikrų – „Vijūno“ taurės varžybų

Vilniuje surengtos pirmosios po pandemijos sportinių šokių varžybos – „Vijūno taurė 2021“. Jaunieji šokėjai varžėsi 18-oje grupių – nuo vaikų ir solo iki jaunimo. Sostinės „Tauro“ sporto mokyklos arena buvo dosni klaipėdiečiams.

„Jaunių II/Jaunimo D LA“ klasėje nugalėjo Vilius Mazys ir Liepa Žukauskaitė.

„Tendance“ šokių mokyklos atstovai aukštą meistriškumą demonstravo ir „Jaunių II/Jaunimo D ST“ grupėje. Tarp 13 porų klaipėdiečiai buvo antri. Geriau pasirodė vilniečiai Aurelijus Armonas ir Gabija Žekonytė.

Prizininkų sulaukta jaunučių grupėje. Joje varžėsi keturios poros – trys iš pajūrio. Tačiau abiejose klasėse – „Jaunučių II D ST“ ir „Jaunučių II D LA“ – visus pasiuntinius iš uostamiesčio pranoko kauniečiai Marius Didikas ir Elvita Remeikaitė.

Tik jiems nusileido ir du kartus buvo antri Klaipėdos „Žingsnio“ šokėjėliai Kristupas Sodys ir Jogailė Riklevičiūtė. Šokant standartinius šokius treti buvo garsiosios „Žuvėdros“ jaunučiai Tomas Slizevičius ir Rusnė Šaulytė, o Lotynų Amerikos šokius – kita garsiausio Klaipėdos klubo nariai – Kristianas Moraras–Urbonas ir Kotryna Bernotaitė. Pastarosios dvi poros po sykį buvo trečios, po sykį – ketvirtos.

Dar antrosios vietos taurėmis buvo apdovanoti „žingsniukai“ Armandas Tiurinas ir Dominyka Vaitkutė, tapę prizininkais „Vaikų I E2 1 lygio“ klasėje. Nedidele persvara klaipėdiečius „apšoko“ brolis ir sesuo – Majus ir Barbora Seikauskai iš Panevėžio.

A. Tiurinas ir D. Vaitkutė dar bandė jėgas „Vaikų III E3 1-2 lygio“ klasėje, tačiau joje sėkmė nebuvo linkusi būti šalia. Klaipėdiečiams teko pasidalyti 7–8 vietomis su šiauliečiais Mantvydu Švambariu ir Lėja Kasparaite.

Šiek tiek geriau sekėsi kitiems atstovams iš pajūrio – Oskarui Budriui ir Lėjai Šulžickajai. Klaipėdos šokių akademijos (KŠA) auklėtiniai buvo šešti tarp 13 dvejetų.

Pastarosios akademijos nariams Martynui Bykovui ir Elzei Milašiūtei pavyko tapti prizininkais „Jaunučių II E6“ klasėje. Jie užėmė trečią vietą 11 porų mūšyje.

Šioje klasėje rungtyniavęs „Žuvėdros“ atžalynas Džiugas Stočkus ir Eva Osipovičiūtė į aukštas vietas nepretendavo – pasidalijo 9–10 vietomis.

Sulaukta malonaus rezultato ir po „Jaunių I D LA“ grupės varžybų. Treti tarp 13 porų buvo Augustas Jonaitis ir Urtė Jonkutė iš KŠA.

Emilijus Broneika ir Airida Kmitaitė iš „Žingsnio“ šioje klasėje pasidalijo 12–13 vietomis.

Arti prizininkų pakylos buvo KŠA šokėjai Nojus Kšanas ir Emilija Blaževičiūtė, ką išmoko repeticijose, demonstravę „Jaunimo C+B LA“ klasėje. Jie užėmė ketvirtą vietą tarp devynių porų. Šioje klasėje visas taures laimėjo vilniečiai. Kitai KŠA porai – Nojui Daukšui  ir Marijai Anai Kerekeš sekėsi prasčiau – liko aštunta.

Panašiu pasirodymui gali pasidžiaugti ar pasiguosti „Jaunių I D ST“ klasėje varžęsi „akademikai“ Augustas Jonaitis ir Urtė Jonkutė. Jie buvo ketvirti tarp 13 porų. Šioje grupėje „Žingsnio“ atstovai Emilijus Broneika ir Airida Kmitaitė liko 13-ti.

Dvi pajūrio poros, rungtyniavusios dėl „Vijūno“ taurės, užėmė 15-ąsias vietas. KŠA auklėtiniai Markas Seminavičius ir Amelija Petrova „Jaunučių II E4“ klasėje tokia pozicija tenkinosi tarp 21 poros, „Žingsnio“ – Joris Makarevičius ir Smiltė Reklinaitė liko 15-ti „Jaunių I+II E6“ grupėje tarp 23 dvejetų.

Rezultatų rimtai vertinti nereikėtų, nes daugeliui šokėjų tai buvo pirmasis pasirodymas po ilgos pertraukos ir po neturėtų pilnaverčių treniruočių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *