2024 27 liepos

S. Skripkauskaitė – Baltijos šalių jaunučių vicečempionė

„Debiutas Lietuvos rinktinėje – puikus“, – buvo patenkintas treneris Ričardas Tėvelis, pasibaigus Šiaulių apylinkėse vykusio Baltijos šalių orientavimosi sporto čempionatui.

Uostamiesčio „O! Klaipėda“ klubo sportininkai Skaistė Skripkauskaitė ir Arnas Sausaitis ilgosios trasos rungtyje tarp 14-mečių užėmė ketvirtą ir septintą vietas.

Kitą dieną vykusiose estafetės varžybose S. Skripkauskaitė su kitomis Lietuvos rinktinės narėmis tapo vicečempione, o A. Sausaitis su komandos draugais vėlgi buvo septintas.

14-metėms mergaitėms, susirinkusioms iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos, ilgojoje trasoje teko nubėgti mažiausiai 3,2 km ir rasti 8 kontrolinius punktus (KP).

Greičiausiai užduotį įvykdė vilnietė Margarita Dienytė, sugaišusi 29 min. 32 sek. Antra buvo viešnia iš Latvijos Lauma Jaunelsina – 30 min. 10 sek. Bronzos medalis atiteko kitai vilnietei – Barborai Balčiūnaitei – 31 min. 25 sek. Ketvirtą vietą tarp 13 dalyvių užėmusi sportininkė iš pajūrio S. Skripkauskaitė į prizininkų ginčą nesikišo – 33 min. 26 sek.

To paties amžiaus berniukams teko bėgti 4,2 km ir rasti 10 punktų. Tarp devynių sportininkų pirmąsias keturias vietas užėmė latviai.

Septintas buvęs A. Sausaitis finišą pasiekė per 42,37 sek.

Estafetės varžybose jauniausi dalyviai buvo 16-mečiai, tad 14-mečiams „O! Klaipėdos“ orientacininkams buvo sunku rungtyniauti su vyresniais varžovais.

Merginų grupėje šauniai pasirodė Lietuvos 2-oji komandos orientacininkės, tarp kurių buvo ir S. Skripkauskaitė. Ji kartu su B. Balčiūnaite ir Emilija Staišiūnaite iškovojo sidabro medalius. Ypač galingai finišavo pastaroji sportininkė, pakėlusi rinktinę į antrąją vietą.

Čempionėmis tapusios latvės finišavo per 1 val. 49 min. 48 sek. Lietuvės atsiliko 9 minutėmis. Kitas dvi žemesnes vietas tarp 9 ekipų vėl užėmė viešnios iš Latvijos, kurios buvo visai netoli mūsų orientacininkių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *