2024 27 liepos

Sensacija! Olimpinėse žaidynėse dalyvaus klaipėdietis sunkiaatletis A. Šidiškis

Klaipėdos sporto pasaulyje – džiugios naujienos: kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes gavo uostamiesčio sunkiaatletis Arnas Šidiškis (treneriai Vincas Šlevinskis ir Algirdas Ananka).

Buvęs anykštėnas Tokijuje varžysis svorio iki 109 kg grupės varžybose.

A. Šidiškis gimė Kaune, didžiąją gyvenimo dalį praleido Anykščiuose, o pastaruoju metu treniruojasi Klaipėdoje. Kai stipruolis atvyko į pajūrį, pateko į Bronislavo Vyšniausko globą, dabar jo treneriai – Vincas Šlevinskis ir Algirdas Ananka. 

„Super naujienos, pats neseniai tai sužinojau. Važiavau kelyje automobiliu ir sulaukiau skambučio. Anksčiau buvo kalbėta, kad yra vilčių patekti pagal reitingą, tad džiugu, kad viskas susiklostė gerai ir išsipildė mano svajonė – turiu olimpinį kelialapį. Sunku net rinkti žodžius, esu labai laimingas. Man didelė garbė, kad Tokijuje galėsiu atstovauti Lietuvai“, – „Vakarų ekspresui“ situaciją komentavo A. Šidiškis.

30-metis sunkiaatletis yra daugkartinis Lietuvos čempionas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas, daugkartinis Europos ir pasaulio čempionatų dalyvis.

Arčiausiai Europos čempionato medalio A. Šidiškis buvo 2018 m., kai Rumunijoje užėmė šeštąją vietą. Tais pačiais metais Turkmėnistane vykusiame pasaulio čempionate jis liko vienuoliktas.

A. Šidiškis yra ketvirtasis nepriklausomos Lietuvos sunkiaatletis, rungtyniausiantis olimpinėse žaidynėse. Pirmasis – Povilas Vitonis, nešęs Lietuvos trispalvę Amsterdamo (1928 m.) olimpiados atidarymo šventėje, o varžybose užėmęs 15-tą vietą. Antrasis – Ramūnas Vyšniauskas (dalyvavo net ketveriose žaidynėse – Atlanto, Sidnėjaus, Atėnų ir Pekino), arčiausiai medalio buvęs 2004 m. Atėnuose. Graikijoje klaipėdietis užėmė aukštą penktą vietą. Trečiasis – Aurimas Didžbalis. Pastarasis – tituluočiausias: 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

Paulius Matulevičius („Vakarų ekspresas“)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *