2024 27 liepos

Klaipėdos būsimieji profesoriai žais Lietuvos studentų čempionato finale

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, Lietuvos studentų krepšinio lygos čempionato pusfinalyje du kartus patiesę ant menčių oponentus iš Kauno technologijos universiteto (KTU), pateko į lemiamą mūšį dėl aukso.

Mindaugo Stašio auklėtiniai kelią į finalą asfaltavo pirmosiose rungtynėse, kai uostamiestyje būsimuosius inžinierius įveikė net 19 taškų skirtumu – 86:67.

Po savaitės laikinojoje sostinėje vykusiose atsakomosiose varžybose klaipėdiečiams liko tik nenuvažiuoti nuo patogaus kelio – nepralaimėti didesniu skirtumu. Jie ne tik išvengė pralaimėjo, bet dar kartą užtvojo varžovams 74:61.

Nors į Kauną KU ekipai savo žaidėjų (Mato Vaitkaus, Nojaus Mineikio ir Oskaro Pleikio) vėl nedavė Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau ir be jų „stašiukai“ judėjo linksmai.

Prie 19 atsivežtų taškų, klaipėdiečiai per pirmąsias minutes pridėjo dar 12, kai išsiveržė į priekį 14:2. Sunku būtų paaiškinti, jei būtų „ištaškyta“ 31 taško persvara. To ir neįvyko. Buvo momentų, kai KTU penketukas sumažindavo skirtumą, tačiau vyrukai iš pajūrio vėl nutoldavo – 43:32, 47:34, 51:38.

Likus septynioms minutėms kauniečiai, pasinaudoję tuo, kad svečiai jau svarstė, kuriame klube švęs pergalę, sumažino skirtumą iki 53:56.

Tačiau Deividas Rasys, Tadas Poška nuramino priartėjusius konkurentus – 60:53.

KU komandą į priekį vedė 19 taškų pelnęs ir 25 naudingumo balus surinkęs Eimantas Žilius. Jis pataikė 4 iš 6 dvitaškius, 2 iš 5 tritaškius 5 iš 5 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 9 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Dvigubu dubliu – 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių – nudžiugino Deividas Rasys. 9 taškus prie pergalės pridėjo Herkus Kumpys, po 8 taškus – Ernestas Bružas ir Tadas Poška.

Tarp kauniečių išsiskyrė 15 taškų pelnęs Einaras Budginas ir 12 taškų surinkęs Laurynas Miknevičius.

„Savo žaidėjams po didžiosios pertraukos sakiau, kad negalima atsipalaiduoti. KTU krepšininkai – kovotojai ir visada, kas benutiktų, stengiasi žaisti iki pabaigos. Taip ir įvyko – ketvirtajame kėlinyje vienu metu varžovai mums pradėjo lipti ant kulnų. Gerai, kad atsilaikėme ir tiesiausiu keliu žengėme į didįjį finalą“, – kovos eigą apžvelgė KU strategas M. Stašys.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:33. „Didžiuojuosi savo vyrais. Žaidėjai nuoširdžiai gynėsi ir puolė. Nė vienas nenorėjo net pamąstyti, kad prireiks trečiųjų – lemiamų – pusfinalio rungtynių. Žinote kaip būna, jei pralaimi antrąsias pusfinalio rungtynes ir namuose tenka žaisti lemiamą dvikovą: tada pradeda virpėti kinkos, kankina jaudulys. Darėme viską, kad nereikėtų žaisti trečiųjų, ir tai pavyko“, – dėstė M. Stašys.

„Gargždų“ komandos gynėjas neslėpė, kad šis sezonas KU komandai – tiesiog puikus.

„Juk LSKL čempionate nepralaimėjome nė karto. Norėtųsi, kad šią pergalių seriją pratęstume ir finale. Tada sezonas būtų fantastiškas“, – pasvajojo M. Stašys.

„Pritrūko šiek tiek sėkmės ir meistriškumo. Reikiamu metu mūsų mesti kamuoliai skriejo pro šalį, o klaipėdiečiai tuo pasinaudojo. Reikia pripažinti, kad klaipėdiečiai šią dieną – stipresni“, – atsiduso KTU treneris Lukas Šimkus.

Kitame pusfinalyje, kuriame susikovė dvi Kauno – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU)  – komandos, taip pat intrigos nebuvo.

Nuolatiniai čempionai – VDU krepšininkai laimėjo abu mačus – 111:84 ir 91:83.

Finalo data ir vieta bus paskelbta artimiausiu metu.

2021 metais dėl pandemijos LSKL čempionatas nevyko. 2020 metais VDU su tuometiniu Kauno „Žalgirio“ žaidėju Roku Jokubaičiu, finale įveikė klaipėdiečius 23 taškų skirtumu – 96:73. KU žaidėjai šias varžybas atsimena ir sieks revanšo.

Rungtynių statistika

KTU – KU – 61:74 (9:17, 21: 22, 18:17, 13:18).

KU: Eimantas Žilius – 19, Deividas Rasys – 17, Herkus Kumpys – 9, Enrestas Bružas, Tadas Poška – po 8, Ernestas Jaškus – 7, Petras Piekus – 6.

LSKL nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *