2024 27 liepos

„Dragūnas“ į taurės turnyro finalą pateko šeštus metus iš eilės

Lietuvos vyrų rankinio taurės turnyre pasikartos praėjusių metų finalas. Kaip 2021-aisiais, jame kausis Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Kauniečiai išplėšė pergalę pusfinalyje, 22:21 įveikę Vilniaus „Šviesą“. Daug lengviau į finalą įžengė namie žaidę klaipėdiečiai. Jie Vilniaus „Amber“ klubą pranoko 31:22.

„Dragūno“ komandos lyderiais buvo ukrainiečiai, rungtynėse sulaukę ypatingo sirgalių palaikymo. Danyla Chlušakas nugalėtojams pelnė net 11 įvarčių, geriausiu „Dragūno“ žaidėju išrinktas vartininkas ukrainietis Maksimas Lobčiukas.

„Didžiausia pagarba mūsų komandos ukrainiečiams ir lenkiu prieš juos galvą. Nuotaikos tragiškos, nes jų tėvai kariauja ir jie net negali susisiekti su jais. Bet žaidėjai tikri šaunuoliai, stengiasi kažkiek atsiriboti nuo įvykių tėvynėje ir atiduoda jėgas aikštėje. Labai gaila vyrų. Mūsų komandos lietuviai juos labai palaiko ir komanda labai susivienijo“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Klaipėdiečių treneris tikisi, kad pavyks išlaikyti tokį nusiteikimą ir finalinėms rungtynėms.

„Jeigu spręstume pagal jėgas, tai mes turėtume būti jų daugiau išsaugoję negu „Granito“ komanda, kurios suoliukas gerokai trumpesnis. Bet žinant „Granito“ charakterį, tai rytoj jie kibs į kovą iš paskutinių jėgų. Tikrai jie žais 110 procentų ir laukia įdomi kova, nes jėgos lygios“, – tvirtino G. Cibulskis.

Praėjusių metų taurės turnyro finale Garliavoje „Dragūnas“ įveikė kauniečius 34:29.

Žiūrovai visas vyrų ir moterų turnyrų rungtynes „Švyturio“ arenoje gali stebėti nemokamai.

rankinis.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *