2024 8 gegužės

Klaipėdos rankininkės suklupo ties slenksčiu į finalą

Uostamiesčio „Viesulo–Dragūno“ žaidėjos pusfinalyje 27:39 pralaimėjusios Vilniaus „Eglės“ septynetukui, nepateko į Lietuvos moterų rankinio taurės turnyro finalą.

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusias varžybas geriau pradėjo šeimininkės. Jos išsiveržė į priekį 3:1. Tačiau „eglutės“ išlygino rezultatą – 4:4, o vėliau nubėgo į priekį 6:4, 16:7. Po pirmojo kėlinio viešnių persvara siekė 7 įvarčius – 21:14.

Antrosios pusės pradžia nieko gero Auksuolės Stropienės auklėtinėms neatnešė, „Eglė“ per pirmąsias minutes nutolo 28:16.  Įpusėjus kėliniui pajūrio rankininkės sumažino skirtumą iki 24:31, 25:32, tačiau varžovės vėl atstatė turėtą persvarą.

Uostamiesčio ekipos gretose rezultatyviausiai žaidusi Samanta Klovaitė pelnė 7 įvarčius, Austėja Rimkutė – 5.

Tarp nugalėtojų po 7 kartus taikliai šovė Inesa Verbovik ir Rita Repečkaitė.

„Mes greičiau suradome savo žaidimą. Tokiose arenose daugeliui rankininkių yra iššūkis žaisti, nes nesame pratę prie tokių erdvių. Todėl pirmosios minutės buvo nervingos. Po to atrėmėme keletą metimų, pagavome savo žaidimo ritmą ir viskas susiklostė taip, kaip patys ir tikėjomės. Žaidimu esu patenkintas, džiugina ir tai, kad rungtynių pabaigoje galėjome pataupyti pagrindines žaidėjas ir leidome joms pailsėti prieš finalą“, – pasidžiaugė  „Eglės“ komandos treneris Karolis Kaladinskas.

Lietuvos rankinio taurės turnyre rungtynių taurės dėl 3-iosios nėra.

rankinis.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *