2024 27 liepos

Prezidentas G. Nausėda apsidžiaugtų pamatęs savo mokyklos stadioną

Po rekonstrukcijos į neatpažįstamai pasikeitusį stadioną savo moksleivius pakvietė Klaipėdos Vitės progimnazija.

Nė viena uostamiesčio ugdymo įstaiga negali pasigirti tuo, kuo gali buvusi 5-oji vidurinė mokykla. Skirtingu ir panašiu laiku nuo dykynės niekuo nesiskiriančiame mokyklos stadione futbolą žaidė, bėgiojo du prezidentai – Valstybės Prezidentas Gitanas Nausėda ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas, visų laikų rezultatyviausias šalies futbolininkas Tomas Danilevičius. Po šį stadioną kone dieną naktį taip pat kamuolį gainiojo ir žinomas futbolo treneris Rimantas Skersys, gyvenęs visiškai šalia. O dar fizinio lavinimo pamokas sovietmečiu jame vesdavo legendiniai miesto sporto veikėjai Jonas Urvakis (buvęs mokyklos direktoriumi) ir Petras Stonkus.

Įdomus sutapimas: šiandien Vitėje kūno kultūros mokytoju dirba kartu su T. Danilevičiumi vienoje komandoje žaidęs ir šioje progimnazijoje kartu mokinęsis R. Skersio auklėtinis Tadas Karinauskas. Dar vaikus sportiškai ugdo ir žinoma plaukikė Jūratė Ežerskienė.

Vienu metu metalo lakštų sandėliavimo vieta buvęs aikštynas pastaraisiais mėnesiais iš bjauraus ančiuko pavirto į gražuolę gulbę: įrengta dirbtinės žolės futbolo aikštė su gaudyklėmis ir drenažo sistema bei universali aikštelė, tinkama krepšiniui, tinkliniui ir tenisui žaisti. Taip pat moksleivių ir šio rajono gyventojų laukia multifunkcinė žaidimų aikštelė su gimnastikos ir laipiojimo prietaisais, bėgimo takai, šuolių į tolį sektorius.

Teritorija yra aptverta, pastatyti suolai žiūrovams, įrengtas apšvietimas, stadioną stebi vaizdo kameros.

Atliktų darbų vertė – 820 tūkst. eurų.

Jau būdamas šalies Prezidentu savo gimtosios mokyklos, kurioje mokytoja dirbo jo mama Ona Nausėdienė, stadioną aplankė G. Nausėda. Gal todėl renovacijos darbai sujudėjo ir net sparčiai.

„Fizinė veikla žmogui reikalinga tiek pat, kaip maistas ir oras. Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad visi Vitės progimnazijos mokiniai, kurių turime 960, galės sportuoti šiuolaikiškame, saugiame stadione. Turėdami tokias sąlygas, pateisinsime olimpinį šūkį: „Greičiau, aukščiau, tvirčiau“, – per aikštyno atidarymo iškilmes džiaugėsi Vitės progimnazijos direktorė Renata Venckienė.

Pauliaus Matulevičiaus („Vakarų ekspresas”) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *