2024 27 liepos

Paspirtukų lenktynių šventėje pralaimėjusių nebuvo

Konkursą „Su paspirtuku – lyg ant sparnų!“, kurį šeštąjį kartą organizavo Litorinos mokykla, lydėjo puikus oras, gera nuotaika ir gausybė prizų. Į konkurso finalinį renginį sugužėjo keturių – „Vyturio“, Sendvario, Prano Mašioto, Liudviko Stulpino – progimnazijų ir šeimininkės – Litorinos mokyklos moksleiviai.

Dėl Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įsteigtų taurių palenktyniauti paspirtukais susirinko per 60 dalyvių.

Šventė prasidėjo Klaipėdos vicemerės Linos Šukytės-Korsakės sveikinimo žodžiais. Medikė, vaikams ištarusi auksinę frazę „Sveikame kūne – sveika siela“, sėdo į automobilį ir išlėkė spręsti miesto reikalų.

Atidarymo iškilmėse pasirodė ir praėjusių metų Europos meninės gimnastikos čempionato dalyvė, 2022-ųjų Lietuvos jaunųjų sportininkių „100 sporto žvaigždžių“ rinkimuose patekusi į auksinį 10-tuką Skaistė Razokaitė.

Varžybos prasidėjo nuo apšilimo mankštos, kurią vedė Tomas Stasiūnas. Panašu, kad per mankštą labiausiai sušilo pats jėgos ugdymo mokytojas.

Lenktynės vyko pagal paprastą ir greitą sistemą. Prie starto linijos stoję du dalyviai pirmuosius 50 metrų turėjo įveikti vinguriuodami tarp kugelių, o apsisukę atgal turėjo parskrieti neatlikdami jokių užduočių.

Po kiekvieno etapo „šumacherių“ likdavo perpus mažiau. Tarp į pusfinalį patekusių  berniukų buvo ir viena mergaitė – Gintarė Virbauskytė iš Litorinos.

Atėjus lemiamam lenktynių metui džentelmeniškumas išgaravo. G. Virbauskytė, pralaimėjusi ir pusfinalį, ir varžybas dėl 3-iosios vietos, liko ketvirta.

Konkurso nugalėtojo vardą išplėšė Nojus Paulauskis iš „Vyturio“. Jis auksiniame finale metru aplenkė Gustas Sabaliauskas iš Sendvario progimnazijos.

Trečiosios vietos laurai atiteko Kajui Nesteckiui iš P. Mašioto progimnazijos.

Įdomu pastebėti, kad geriausiųjų ketvertuke moksleiviai atstovavo skirtingoms mokykloms.

Prizininkai buvo apdovanoti pakvietimais į „Hesburger“ restoraną ir Klaipėdos delfinariumą.

Kartu vyko ir Litorinos specialiosios (lavinamosios) klasės moksleivių važiavimo konkursas, kurį rengė mokytoja Aušra Gardžiulienė.

Greičiausių dalyvių prizai atiteko Laurai Aleksiuk ir Laurynui Jasevičiui, linksmiausios dalyvės – Elenai Alseikaitei, vikriausio lenktynininko – Lukui Grigaičiui, draugiškiausio sportininko – Sauliui Sudeikiui. Dovanos sulaukė ir originaliausio paspirtuko savininkė Vytė Valaitytė.

Baigiant šventę pasipylė padėkos ir dovanos lyg iš gausybės rago.

Moksleiviai, dar prieš atvykdami į finalą, turėjo atlikti kai kurias konkursines užduotis. Padėkomis už tai, kad „Savo riedėjimo kelyje rado skaičių „100“ (nes renginys buvo skirtas Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100 metų jubiliejui) apdovanoti

Mantas Lekavičius („Vyturio“), Aringas Skara (P. Mašioto) ir N. Paulauskis („Vyturio“).

Užduoties „Greičiausiai nuriedėjusiam ir užfiksavusiam 100 metrų atstumą“ laureatais paskelbti G. Sabaliauskas, Arnas Lapinskas (abu iš Sendvario) ir Agilė Malinauskaitė („Vyturio“).

„Gražiausius Klaipėdos miesto vaizdų“ konkurse triumfavo K. Nesteckis (P. Mašioto) ir Ignas Dovidauskas (Sendvario).

„Originaliausių dalyvių“ titulais galės didžiuotis Meda Juodeikytė ir Agnetė Vaitkutė (abi iš L. Stulpino) bei G. Virbauskytė (Litorinos).

Teisėjai nustatė ir dalyvius, pademonstravusius išradingiausią riedėjimo būdą. Padėkos ir dovanos įteiktos Gustei Brazaitei („Vyturio“), Urtei Baltramonaitytei (L. Stulpino) bei Bernardui Sugintui (Litorinos).  

Drąsiausių dalyvių laurai atiteko Armandui Zeideriui („Vyturio“) ir Edgarui Mockui (P. Mašioto).

Padėkų sulaukė ir meniškiausių nuotraukų autoriai – Kristupas Lekstys (P. Mašioto), Arnas Meškys (Litorinos) ir Agilė Malinauskaitė („Vyturio“).

Saugiausio dalyvio prizai atiteko Matui Mikalauskui iš „Sendvario“ progimnazijos.

Geriausiomis palaikymo komandomis išrinkti „Sendvario“ progimnazijos ir „Litorinos“ mokyklos aistruolių būreliai.

Prano Mašioto progimnazijos komandai atiteko prizas už originaliausią, gražiausią, išsamiausią darbų atlikimą ir pateikimą.

Geriausius apdovanojo ir sėkmės palinkėjo Litorinos mokyklos direktorė Renata Aglinskienė. Vadovė pakvietė dalyvius atvykti ir kitąmet – į 7-ąjį konkursą „Su paspirtuku – lyg ant sparnų!“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *