2024 27 liepos

A.Skurdelis: „Futbolo treneriai vaikučiams tampa lyg antraisiais tėveliais“

Aurimas Skurdelis atstovauja Klaipėdos „Neptūno“ futbolo komandai, yra pastebima figūra Lietuvos salės futbolo padangėje. Nepaisant savo užimtumo, iš Šilutės kilęs, o Klaipėdoje šaknis įleidęs universalusis žaidėjas randa laiko treniruoti vaikus.

A.Skurdelis teigia, jog treniruodamas vaikus jaučia didelę atsakomybę, nes pasak futbolininko, treneriai vaikams tampa antraisiais tėvais.

„Klaipėdos futbolo akademijoje dirbu nuo pirmos dienos. Pradėjome su Kęstučiu Ivaškevičiumi, darbas įdomus. Pirmi, antri, treti metai labiau mokslo metai, o dirbant ketvirtus metus jau reikia laviruoti – žiūrėti, kas tinka ar netinka vaikams. Ugdymas yra  svarbus dalykas, mes esame kaip antri tėvai vaikams. Ką jie gaus iš mūsų, su tuo ir eis toliau. Man patinka šiuo metu tai, kad viskas yra puiku ir judame gera linkme.

Prisimenu pirmąsias rungtynes ir kaip po pralaimėjimo visi vaikai verkė. Pats nežinojau ką daryti. Tokia įdomi patirtis ir iššūkių visokių būna, tikrai“, – šypsojosi A.Skurdelis.

Futbolininkas, praėjusį sezoną išbandęs jėgas Lietuvos 2-oje lygoje, džiaugėsi puikiomis sąlygomis „Neptūno“ klube ir tiki, kad kitą sezoną pavyks žaisti 1-oje lygoje. „Lietuvos 2-oje lygoje dar neteko žaisti. „Neptūno“ organizacija, visi treneriai – labai gražiai viskas susidėliojo: pradedant nuo finansų, nuo visų sąlygų, viskas yra padaryta puikiai, mums liko tik įgyvendinti tikslus. Buvo iškeltas tikslas patekti į 1-ą lygą ir tapti 2-os lygos nugalėtojais. Gaila, po labai įdomių rungtynių nepavyko nugalėti, tačiau judame teisinga linkme, visi įdeda šimtą procentų ir jeigu viskas gerai klostysis, manau, kad kitais metais sulauksite mūsų 1-oje lygoje. Žiūrėsime, kaip ten reikalais klostysis“, – pasakojo A lygoje duonos, ginant „Palangos“ komandos garbę, ragavęs žaidėjas.

Lietuvos salės futbolo rinktinės puolėjas pasižymi rezultatyvumu – žaidėjas iki šiol Gargžduose vadinamas įvarčių mašina. Pats žaidėjas teigia, jog pripažinimas – malonus, tačiau jo nesureikšmina.

„Nežinau, gal man pavyksta atsidurti tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Įmušu, bet nepasakyčiau, kad esu įmušęs daug įvarčių. Per sezoną gal apie 20 įvarčių, yra mano komandoje įmušančių ir daugiau įvarčių. Ar įvarčių mašina – malonu, kad taip vadina, bet man įvarčiai nėra svarbiausia. Man gal net yra smagiau atlikti perdavimą, kokį gražesnį, nei įmušti įvartį“, – atviravo A.Skurdelis.

Palyginęs salės futbolą su lauko, A.Skurdelis išskyrė žaidimo greitį. Anot jo, salės futbole kiekviena sekundė gali būti lemiama.

„Mažas plotas, labai mažai laiko galvoti. Salės futbolas – labai dinamiškas, atrodo, kad tu turi tik sekundę laiko. Tarkime, lauke yra tokių situacijų, kur tau praradus kamuolį, tave gali pasaugoti, o salės futbole – jeigu paskutinis prarasi kamuolį, tai jau viskas, tada jau gali būti pavojus vartams“, – teigė A.Skurdelis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *