2024 27 liepos

Klaipėdiečiams A. Mažeikai ir L. Krasauskui į olimpines žaidynes teks palaukti kito traukinio

Ketvirtadienį Budapešte prasidėjusiame olimpinės atrankos imtynių turnyre pirmąją dieną kovojo „laisvūnai“. Lietuvos garbę gynė ir dėl bilietų į rugpjūtį Tokijuje vyksiančias olimpines žaidynes kovojo du klaipėdiečiai – Andrius Mažeika ir Lukas Krasauskas.

A. Mažeika svorio iki 74 kg grupėje (22 dalyviai) burtų valia iš karto pateko į aštuntfinalį. Šiame etape susirėmė su lyg šiol tarptautinėse arenose niekuo nepasižymėjusiu Vasile Diaconu iš Moldovos. Sergejaus Kasimovo auklėtinio pranašumas nekėlė abejonių – 22:10.

Trečiajame etape, ketvirtfinalyje, klaipėdietis kovojo su rumunu Maksimu Vasilioglu.

Šįkart varžovas buvo akivaizdžiai pranašesnis – 9:2.

Mūsų atletas po šios nesėkmės, turnyre prarado viltį iškovoti bilietą į Tekančiosios saulės šalį.

O M. Vasilioglo, pusfinalyje pralaimėjęs būsimam nugalėtojui – Azerbaidžano atstovui Chadžimuratui Gadžijevui, „netimptelėjo“ klaipėdiečio į „paguodos“ varžybas, kad klaipėdietis bent pakovotų dėl 3-iosios vietos.

Kitam Klaipėdos atstovui Lukui Krasauskui (97 kg; 13 dalyvių), anot specialistų, burtai kirto iš peties.

Nors jis taip pat išvengė kvalifikacinės dvikovos, tačiau ketvirtfinalyje turėjo suremti pečius su Abrahamu de Jesusu Conyedo Ruano iš Italijos. 27-erių varžovo gimtinė – Kuba, tačiau nuo 2018 metų jis atstovauja Italijai ir savo naujajai tėvynei spėjo padovanoti pasaulio ir Europos čempionatų bronzą.

Akistata su Italijos kubiečiu Klaipėdos universiteto studentui baigėsi skaudžiu pralaimėjimu – 0:10.

Iš pradžių grupės favoritu laikytas A. Ruano, jau kitame etape „gavo į kaulus“ nuo būsimo nugalėtojo baltarusio Aliaksandro Huštyno. Tad Italijos viltis nei pats pateko į finalą, nei L. Krasauskui suteikė papildomos progos kovoti dėl prizinės vietos.

Šeštadienį tokią pat olimpinių kelialapių medžioklę pradės graikų ir romėnų imtynių atletai. Lietuvai atstovaus šeši stipruoliai, du iš jų klaipėdiečiai – Paulius Galkinas (iki 77 kg) ir Mantas Knystautas (iki 130 kg).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *