2024 28 balandžio

Lietuvos čempionai išjudėjo į Suomiją

Penktadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankinio klubas išvyks į Suomiją, o šeštadienį šioje šalyje žais Europos rankinio federacijos (EHF) taurės rungtynes su Ryhimekio „Cocks“ komanda.

Ketvirtadienį komandos žaidėjams ir administracijai atlikti koronaviruso testai.

„Apie mūsų sportinę formą negaliu daug ką pasakyti, Keletas mūsų žaidėjų dalyvavo rinktinės stovykloje ir rungtyniavo, tačiau visa komanda negalėjome tinkamai treniruotis. Kadangi mūsų salėje keičiama danga, tris savaites sportavome Klaipėdos centriniame stadione lauke ir jo salėje. Šią savaitę pavyko susitarti dėl treniruočių Palangoje. Susitarti, deja, nebuvo paprasta, reikėjo ir miesto valdžios pagalbos. Nors salė Palangoje taip pat neatitinka rankinio aikštelėms keliamų reikalavimų, tai kol kas geriausias variantas, kurį radome“, – sakė „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Pasak stratego, suomiams šiek tiek lengviau, nes vietos valdžia įvedė liberalesnius apribojimus, čempionatas vyksta įprastai.

A.Juškėnas bandė tartis su „Cocks“ ekipos atstovais dėl galimybės abejas rungtynes žaisti Suomijoje, tačiau varžovai nesutiko.

Atsakomosios rungtynės suplanuotos lapkričio 21 d. Klaipėdoje.

„Tikimės, kad iki rungtynių mūsų arenos danga jau bus paklota, nudažyta ir galėsime žaisti. Taip pat jau žinoma, kad žaisime be žiūrovų, tai irgi mums bus iššūkis. Rungtynes planuojame transliuoti tiesiogiai, tad prašysime visų žmonių palaikymo prie ekranų. Pirmą kartą turėsime tvarkytis ir su COVID-19 nulemtomis apsaugos, atsargumo priemonėmis, Europos rankinio federacija yra pateikusi tvarką, kaip turi būti organizuojamas pasiruošimas ir rungtynės, bet mes klube neturime tiek darbuotojų, gali būti, kad reikės pasitelkti ir savanorių“, – svarstė A.Juškėnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *