2024 27 liepos

D. Pancerevas pasiryžęs šturmuoti olimpines aukštumas

Lietuvos plaukimo čempionate Klaipėdos sporto mėgėjus medaliais ir rekordais smaginęs Daniilas Pancerevas džiaugiasi, kad prieš pirmenybes nesusiklostė aplinkybės išvykti į Tailandą, kuriame pastaraisiais metais mokosi ir treniruojasi.

O būtų išskridęs klaipėdietis, kaip tai pavyko kitam Lietuvos plaukikui Arijui Pavlidžiui, ir šiomis dienomis apie jį, naują šalies plaukimo viltį, kažin ar kalbėtų šios sporto šakos specialistai.

Gruodžio mėnesį 16-mečiui uostamiesčio sportininkui Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, šalies Plaukimo federacijos teikimu, skyrė olimpinę stipendiją (po 600 eurų kas mėnesį). Dėl šios nutarties nemažus purslus sukėlė plaukimo bendruomenė: „Kodėl stipendija buvo skirta būtent D. Pancerevui, o ne kuriam nors kitam sportininkui“.

Lietuvos plaukimo federacija (LPF) savo internetiniame puslapyje net turėjo nuraminti aistras – teisintis, pagrįsti, kodėl buvo priimtas toks sprendimas.  

Akivaizdu, kad Jandros Bogužienės auklėtinis rekordais, lengvomis pergalėmis tarp bendraamžių ir net minipergalėmis prieš šalies rinktinės lyderius, užčiaupė nepatenkintųjų būrį.

„Triukšmas dėl olimpinės stipendijos, kurios neva nesu vertas, psichologiškai veikė, – neslėpė D. Pancerevas. – Tačiau kartu ir „užsivedžiau“, nereikėjo papildomos motyvacijos.“

Rodos, klausti, ar esi patenkintas savo pasirodymu, rezultatais čempionate, nereikėjo, tačiau išgirdęs šį klausimą plaukikas atsakė ne vienu sakiniu: „Taip, esu patenkintas tuo, ką pasiekiau. Prieš keletą dienų iki čempionato, buvo surengtos bandyminės – kontrolinės varžybos. Jos gerokai nuvargino, nespėjau iki čempionato atgauti visas jėgas. Manau, būtų oficialiose varžybose mano rezultatai dar geresni.“

Pergalės Lietuvos čempionate ir treniruotės „burbule“ su Danu Repšiu įkvėpė D. Pancerevą siekti bilieto į Tokijo olimpines žaidynes. Šiuo atveju COVID-19 pandemijos nelaimė pasitarnavo klaipėdiečiui, suteikusi jam progą nelaukti ketverių metų, o patekti į šią vasarą turėjusią vykti olimpiadą, tačiau nukeltą į 2021-ųjų liepą.

„Nuo vasario iki balandžio Tailande vyks varžybos, kuriose stengsiuosi įvykdyti olimpinį normatyvą ir patekti į Tokijo vasaros žaidynes“, – paklaustas, net nesusimąstęs atsakė pajūrio atletas.

D. Pancerevas to sieks ne vienas. Šioje Azijos šalyje esantis ir nugara plaukiantis A. Pavlidis taip pat bandys nustverti laimingą bilietą į Japoniją. Olimpinės plaukimo rungčių kartelės (normatyvai) taip aukštai iškeltos, kad jas įveikti yra labai sunku. Vien patekti į vasaros žaidynes, tai jau yra pergalė.

Klaipėdietis, baigęs Tailande Tarptautinę britų mokyklą („The British International School“), ateitį sieja su studijomis ir treniruotėmis Jungtinėse Amerikos Valstijose. D. Pancerevui padėti įstoti į universitetą žada LPF prezidentas Tomas Kučinskas. Tad pajūrio delfinas, tikėkimės, mus dar tik pradeda džiuginti pergalėmis.

Klaipėdiečio rezultatai Lietuvos čempionate

100 m laisvu stiliumi: atrankos varžybose, jaunių pirmenybėse (1 vieta) – 50,62 sek.; čempionato A finale (3 vieta) – 50,22 sek. (LR vaikinų iki 17 m. rekordas).

200 m laisvu stiliumi: atrankos varžybose, jaunių pirmenybėse (1 vieta) – 1 min. 50,03 sek. (LR vaikinų iki 17 m. rekordas); čempionato A finale (1 vieta) – 1 min. 49,40 sek. (LR vaikinų iki 17 m. rekordas).

50 m peteliške: atrankos varžybose, jaunių pirmenybėse (1 vieta) – 24,97 sek.; čempionato A finale (2 vieta) – 24,62 sek. (LR vaikinų iki 17 m. rekordas).

100 m peteliške: atrankos varžybose, jaunių pirmenybėse (1 vieta) – 55,64 sek.; čempionato A finale (2 vieta) – 54,69 sek. (LR vaikinų iki 17 m. rekordas).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *